Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2011-11-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Cecilia Franklin
Originaltitel
La carte et le territoire
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
500 g
SAB
Hce
ISBN
9789100126384
Kartan och landskapet (häftad)

Kartan och landskapet

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-11-01
203
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Konstnären Jed Martin är en typisk Houellebecq-gestalt i yngre medelåldern: alienerad och tämligen ointresserad av sitt eget liv. Han når stora framgångar, först med en utställning där han har fotograferat Michelin-kartor och sedan med en serie porträtt av kända och okända människor i deras arbetsmiljö. Bland dem finns den uppburne författaren Michel Houllebecq, som också kommer att skriva en lång text till utställningskatalogen. Efter halva romanen kommer en oväntad vändning; ett brutalt mord. Poliskommissarien Jasselin, som leder undersökningen, får anledning att rannsaka sitt eget liv. En oväntat stillsam och melankolisk roman av den franska litteraturens enfant terrible.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kartan och landskapet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Houellebecqs bästa
    per-olof nilsson, 18 april 2016

    Enligt mig är detta Houellebecqs bästa bok och är en bra första bok att Läsa om du fått upp intresset för denna författare men ännu inte läst något av honom.
    Berättelsen innehåller som vanligt de distanserade karaktärer som man oftast träffar på från denna författare och även en cameo från författaren själv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Michel Houellebecq