Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2011-03-28
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Kuusela, Tuija (form)
Dimensioner
195 x 140 x 30 mm
Vikt
500 g
SAB
Hc
ISBN
9789100126490
Tusen kvinnor och en sorg (kartonnage)

Tusen kvinnor och en sorg

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2011-03-28
95
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Simon Bakke har enligt läkarna bara drygt ett halvår kvar att leva. Han är femtiotvå år och man har nyligen upptäckt en tumör, omöjlig att operera.Som ung studerade Simon matematik och fysik och hade tjänst vid universiteten i Bologna och Köpenhamn. Han tröttnade så småningom på forskning och undervisning och gjorde sig i stället en stor förmögenhet på fastigheter och aktier. En kort tid var han gift, men hustrun lämnade honom plötsligt för en annan man. Sedan dess har han haft otaliga men flyktiga förbindelser med kvinnor.Nu bor Simon Bakke ensam i en stor våning i Stockholm. När han en majkväll återvänder hem möter han en kvinna som städar trappan. Hon är klädd i ett vackert tyg som når ner till fötterna och han skymtar hennes mörka hud genom linnet. Maria är från Somalia. Hon är barnmorska och flydde med sin son till Sverige från inbördeskriget, där hennes man och dotter dödades. Hon blev omskuren vid elva års ålder, hon har sett kameler gråta och hon har fått ett rapp av krokodilen när hon simmade i floden. Simon drabbas av den måttlösa kärleken.Nu återutger vi tre av Björn Ranelids tidigare böcker i vackert formgivna kartonnageutgåvor: Synden, som utkom 1994, Till alla människor på jorden och i himlen från 1997 och Tusen kvinnor och en sorg från 1998.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tusen kvinnor och en sorg
  2. +
  3. Förbjuden frukt från ett fruset träd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förbjuden frukt från ett fruset träd av Björn Ranelid (pocket).

Köp båda 2 för 150 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tusen kvinnor och en sorg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Boken handlar om en döende mans förhållande till några...
    Margareta Carlson, 12 juli 2013

    Boken handlar om en döende mans förhållande till några personer i sitt liv. De finns med med jämna mellanrum genom hela boken. Det ger "läsa lite mer"-lust. Beskrivningen av den sinnliga och fysiska kärleken till flyktingen Maria från Somalia är vacker och det man får lära sig om somaliskt tänkesätt är nyttigt för vår egen kultur.
    För att inte tappa flytet stannade jag inte upp för att förstå alla författarens omskrivningar, vilka ibland tycktes mig för många. De som framkallades av morf... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Tusen kvinnor och en sorg