Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Leif GW Perssons memoarer (del 1)
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2011-09-16
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Mattsson, Marina (form)
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
540 g
SAB
Hc
ISBN
9789100126841
Vanliga sökord
gustafs pojke
Gustavs grabb (inbunden)

Gustavs grabb

(217 röster)  |  Läs 19 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-09-16
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Mycket läsvärd. Tät och skarp och levande." Aftonbladet

"Tillhör stilistiskt sett det bästa han någonsin skrivit." Norrköpings tidningar

"Och om nu detta är sant, att romanen om Madame Bovary i själva verket var Flauberts självbiografi, så är denna berättelse om min egen klassresa en roman om mitt liv och eftersom jag ännu en gång är fri att välja är det i vart fall ett sätt för mig att återförsäkra mig i min roll som författare, trots att det mesta som står här säkert är sant. Vad det nu spelar för roll, den här gången."

Ur inledningen av Gustavs grabb -- en roman om min klassresa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 19 recensioner av Gustavs grabb. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar trevlig bok
  Marika Larsson, 1 maj 2018

  Härligt att läsa Gustavs grabb. Man kommer Leif Gw in på livet. En trevlig lättläst bok som man gärna läser om.

 2. Intressant
  Karin Örnell, 10 januari 2018

  Mycket intressant bok, som jag sträckläste. Fick mig att läsa andra böcker av Leif GW, som inte heller gjorde mig besviken.

 3. Gripande barnskildring
  Ulla Beckman, 2 oktober 2014

  Leif G W Persson lämnar en sällan oberörd. Oftast road och fångad av spänningen.
  Men här är hans absoluta mästerverk

 4. bra bok
  maggan , 30 september 2014

  bra bok som jag ville läsa kanske lite tung mellan varven men klart läs värd känns som är rätt nöjd med att det är över

 5. Leif GW har gjort det igen !
  Håkan Ehn, 11 juni 2014

  Gustavs grabb är ett stycke historia om Sverige och att hoppa över klass-diket i den socialdemokratiska potatisåkern. För dom som beundrar Leif GW Persson är boken ett måste, beställ den omgående från Bokus!

 6. Man tror sig känna Leif GW från TV och hans tidigare...
  Helge Bäck, 29 november 2013

  Man tror sig känna Leif GW från TV och hans tidigare böcker men denna bok gav en ny syn på honom. Leif är en spännande person som verkar så säker och kunnig (säkert är det också) men i denna bok lyfts en annan sida fram hos honom och han verkar inte alltid så glad och nöjd med livet. Boken visar att det alltid finns flera infallsvinklar till hur en person uppfattas och uppfattar sig själv.

 7. En annorlunda och personlig Leif GW. En rak och...
  Per-Erik Bergnér (Saltsjö-Boo), 11 oktober 2013

  En annorlunda och personlig Leif GW. En rak och gripande roman olik Leif GW. Han har ett personligt språk och är lättläst. Det finns ett tidsdokument för en 40-talist från Stockholm som jag.

 8. Boken skulle fått en fyra om den inte var så ojämn....
  Jan Gustavsson, 15 augusti 2013

  Boken skulle fått en fyra om den inte var så ojämn. Första delen värd en femma. Andra delen fylld av ältande och upprepningar. Känns som den skrivits som en novellsamling, som kräver återblickar och att samma sak förklaras flera gånger (något en redigerare kanske kunde förbättrat). Innehållet, eller om man så vill, "storyn" var väldigt bra.

 9. Mycket bra. En stor igenkänninsfaktor, då jag själv är...
  Lilian Andersson, 28 juni 2013

  Mycket bra. En stor igenkänninsfaktor, då jag själv är 40 talist och kommer från liknande bakgrund, känner till alla platser och ffa känner igen atmosfären. Ett stort tack till författaren.

 10. Leif GW Persson är en väldigt, väldigt duktig...
  Barbro Samuelson, 8 juni 2013

  Leif GW Persson är en väldigt, väldigt duktig författare. Alltid intressant att höra hans underfundiga och direkta svar på allt. "Gustavs grabb" gav en eftertanke.

 11. En fängslande bok om hur det var under 50- 60-...
  Kurt Georg Hillman, 3 juni 2013

  En fängslande bok om hur det var under 50- 60- 70-talet. och hur Palme-regeringen uppträdde. Det skall nuvarande vänsterfolk läsa så ser dom hur det kan och går till om man litar på politiker för mycket.

 12. Leig GW är en väldigt speciell personlighet som jag...
  Lars Andersson, 21 maj 2013

  Leig GW är en väldigt speciell personlighet som jag enbart sett på TV. Genom boken får man hela bakgrunden till denna person och det är en imponerande resa som GW har gjort.

 13. Jag tycker att den speglar hans barndom och ungdom....
  Inger Wadeborn, 22 april 2013

  Jag tycker att den speglar hans barndom och ungdom. Jag känner igen mig i mycket av det han berättar. Har dock inte läst hela ännu.

 14. Jag gillade att läsa hans historia, får lite mera...
  Irene Nordeng, 18 april 2013

  Jag gillade att läsa hans historia, får lite mera förståelse för hans buffliga attityd.
  Dock tycker jag att det är lite rörigt när han skriver om då- och nutid om vartannat

 15. Avklätt
  marianne eriksson, 28 maj 2012

  Jag fick boken för en tid sedan men har inte haft tid att läsa den förrän nu. Jag sträckläste, kunde inte lägga boken ifrån mig, för jag var gripen från första till sista sidan. Leif GW berättar så öppet, så avklätt och naket om , inte bara sin klassresa, utan han ger oss också andra starka skildringar ur sitt liv. Jag kan känna ångesten och våndan när han skriver, och hur han verkligen anstränger sig för att allt ska komma sanningen så nära det är möjligt. Jag ler igenkännande och gråter medkännande.

 16. En bok som handlar om mycker mer än Leif GW Persso
  Goran Borozan, 9 mars 2012

  En läsvärd bok där LeifGW beskriver sin klassresa så som han minns den. Fantastisk skildring av både hans drömmar om att hamna på rätt sida av Odengatan men även vad detta har för pris i längden. Pappa Gustav som alltid finns där för att stötta honom men även en mor som vantrivs med sitt liv och starkt påverkar honom genom hela hans vuxna liv.

  Ett ständigt kamp mellan laster och ångest där utgången är känt från början. När det bara kan sluta på ett sätt vad tar med sig till himmelrik... Läs hela recensionen

 17. REA
  kristin, 4 mars 2012

  Jag tycker det är bedrövligt att rea bort denna bok. Det är en historia som berör från 1945- nutid. Den är utlämnande och jag hör G V Persson när jag läser, jag ser hur han skjuter upp glasögonen i pannan. Jag känner hans hål i bröstet när han skriver om sin pappa och jag känner hans ilska när de så kallade "finare" ser med förakt på de som egentligen byggt vår välfärd. Läs boken men för mig är det ingen sträckläsarbok. Jag hoppas någon kan göra ett filmmanus utifrån boken, vilken film det skulle kunna bli- makalöst berörande.

 18. Betyg: 3,5 av 5
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 2 mars 2012

  En helt okej självbiografi av Leif GW Persson. Bra skriven, men den intresserade mig kanske inte riktigt så mycket som jag trodde att den skulle göra. Men den var i alla fall helt klart läsvärd.

 19. Leif G.W Persson skriver om sin klassresa
  Kristina Simar, 21 oktober 2011

  En väldigt intressant självbiografi om Leif G.W Perssons barndom, uppväxt och klassresa. Jag tycker om Leif G.W Persson och både ser och lyssnar gärna på hans program. Han verkar vara en sympatisk man. Att vara kriminolog verkar vara ett spännande yrke, och författaren berättar på ett lättsamt och lättläst sätt om sitt liv. Ofta med glimten i ögat och med mycket känslor. Särskilt detta om hur dåligt han mådde efter Geijeraffären, där det framgår väldigt tydligt att det som hände tog honom myc... Läs hela recensionen

Visa alla 19 recensioner

Bloggat om Gustavs grabb