Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
329
Utgivningsdatum
2012-02-27
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
Turn of Mind
Medarbetare
Pettersson Soold, Marianne (form)
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
480 g
ISBN
9789100127046
Det man inte vet (inbunden)

Det man inte vet

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-02-27

Slutsåld

Jennifer White är en framgångsrik handkirurg. I samband med pensioneringen drabbas hon av en hastigt accelererande demenssjukdom. Hennes dagar blir mer och mer skräckinjagande när dygnet faller i bitar. När bästa väninnan Amanda hittas ihjälslagen i sitt hem blir Jennifer dessutom genast misstänkt. Väninnan har fått fyra fingrar professionellt avlägsnade från sin hand. Men Jennifers minnesförlust försvårar polisens utredning. Är demensen lika delar ett skydd mot det förflutna som ett hinder från att minnas? Att den livslånga vänskapen mellan de två kvinnorna innehåller mörkare stråk blir alltmer uppenbart.Det man inte vet är en suggestivt laddad skildring av en människa på gränsen mot kaos, när demensen kommer i vågor och man ännu kan förstå att man inte vet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det man inte vet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Insiktsfullt om medvetandets förfall

    Dementa Jennifer lever sitt liv bland skuggor i ett slags halvtillvaro. Ibland lättar dimman, ibland tätnar den och raderar obönhörligt det förflutna. Jennifer skriver i en anteckningsbok för att minnas vardagliga händelser, som annars så lätt suddas ut. Bokens snygga omslag illustrerar detta.

    Läsaren matas successivt med information om Jennifers person och liv. Dock framstår hon länge som tämligen anonym och ointressant. Tempot är påfrestande lågt, till och med när Jennifers bästa ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alice Laplante