Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2012-08-20
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Svanfeldt, Anna (form)
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
460 g
SAB
Hc
ISBN
9789100127121
Vanliga sökord
mig
Kyss mej lycklig (inbunden)

Kyss mej lycklig

Inbunden, Svenska, 2012-08-20

Slutsåld

Det började med en reatrea nånstans i Sverige när Fija var fyra, fem och sex. Det började med en farsa som stekte falukorv och bjöd över polarna på hembränt och småflickor. Det började med en silverfisk.

Det fortsatte med ett pärlband av radhus, mexitegelvillor, bondgårdar. Fija i baksätet på soctanternas bilar mellan boenden som skulle vara paradis, som skulle utgöra skydd. Men som inte var det.

Och sen kom friheten. Att kliva in i en mataffär och plocka på sig det man vill ha. Fija löser bostadsfrågan själv, så länge sommarsolen värmer. Fija skaffar deg, på det sätt hon kan, det enda sätt hon har lärt sig. Fija har kontroll, har en trappuppgång till hösten och en fastighetsskötare som tittar bort bara han får sitt.

Kyss mej lycklig berättar om Fija som tonåring, om hur heroinkicken och tak över huvudet styr dygnets timmar.

"efter att ha läst 'Kyss mej lycklig' är jag mer övertygad om Sofia Rapp Johanssons framtid som författare. Jag tror hon kan göra vad som helst."

Anna Hallberg, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofia Rapp Johansson

  • Silverfisken

    Sofia Rapp Johansson

    Sofia Rapp Johanssons debut från 2007 är en lyrisk text om att överleva i en miljö, det egna hemmet, där det som borde vara ens trygghet är ens värsta fiende. Med ett lika rått som komiskt språk fångas det lilla barnets skakande upplevelser av en ...

  • Golgata

    Sofia Rapp Johansson

    Golgata är en fristående fortsättning på Sofia Rapp Johanssons tidigare böcker. En Golgatavandring och kärleksdikt i ett. En flödande lyrisk monolog om konsten att leva, trots att rösterna i huvudet skriker någonting annat. SOFIA RAPP JOHANSSON är...

Bloggat om Kyss mej lycklig