Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2012-03-27
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
220 x 140 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Hc
ISBN
9789100127244
Stilla havet (inbunden)

Stilla havet

Inbunden Svenska, 2012-03-27
175
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
De möts vid Stilla havet. En romans utan minnen och framtid, bara ett enda långt kaliforniskt ögonblick. De kör bilen rakt ut i landskapet. Lysande fåglar lyfter och skriker i flockar. Hon befinner sig långt hemifrån, långt från snön som faller som sorgen när någon faller. Hon dricker för att sjunka genom mörkret. Ingenting är lika skönt som berusningen, ingenting så hårt som hud. Det finns aldrig avsända brev, exakta bilder av minnen som liknar drömmar, en saknad i kroppen som också är våld. Det finns ingen tröst.

Stilla havet är en roman om längtan att förstöra. Melankolins, desperationens och de oändliga strändernas bok.

"Det här är en suggestiv bok, på många sätt lika krypande som något av Alfred Hitchcock. Den drivs av drömmar, sorgsna tillbakablickar och berättarens totala handfallenhet inför livet - en skräckrapport från ett kaliforniskt disigt själens limbo. ... Stilla havet beskrivet ett sådant fruktansvärt tillstånd mycket väl."
Svenska Dagbladet

"Det är som att sköljas upp och ner på en strand av vågorna, sövande, evigt och omöjligt att påverka. ... Stilla Havet skildrar något samtidigt vackert och skitigt, förlorat innan det ens kommit igång. ... Malin Nords prosa känns färdig, mättad och säker. Jag ser mycket fram emot att läsa mer."
Smålandsposten

"Och om det råkar ha gått någon förbi är jag djupt imponerad av denna roman på knappa 120 sidor och av Malin Nords osentimentala stil. ... I all sin försåtligt anspråkslösa korthet läser jag Stilla havet som början på ett storslaget författarskap."
Helsingborgs Dagblad
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stilla havet
  2. +
  3. Barmark

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barmark av Malin Nord (inbunden).

Köp båda 2 för 362 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Malin Nord

  • Barmark

    Malin Nord

    Om moderskapets och moderskärlekens skrämmande kraft. Hur ska döttrar kunna skydda sig från sina mödrars sorg? Går det att älska sitt barn utan att samtidigt överge det? Varför så mycket blod när ultraljudet visar hjärtslag? I Malin Nords roman Ba...

Bloggat om Stilla havet