Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Barbarotti (del 5)
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2012-09-14
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Biberg, Jan (form)
Dimensioner
220 x 140 x 30 mm
Vikt
628 g
SAB
Hc
ISBN
9789100127848
Styckerskan från Lilla Burma (inbunden)

Styckerskan från Lilla Burma

(78 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-09-14
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Detta är den femte och sista boken om polismannen Gunnar Barbarotti i staden Kymlinge. Det är samtidigt den första och enda boken om Ellen Bjarnebo, känd som Styckerskan från Lilla Burma.Den av privata skäl arbetsoförmögne kriminalinspektören Gunnar Barbarott sätts på ett av Kymligepolisens ?cold cases?, som emellertid tinar upp i Barbarottis vård. Om inte Ellen Bjarnebo var skyldig till det hon anklagats och suttit 11 år i fängelse för, vem var det då som mördade och styckade sitt offer 1989? Ett allt hetare fall med förvecklingar leder Barabarotti på en resa genom Sverige, från jordbrukshemmanet Lilla Burma utanför Kymlige till ett fjärran beläget fjällpensionat, och utgör en snygg sorti för Gunnar Barbarotti och möjligen även för vår Herre. Det sistnämnda dock en tros- eller tolkningsfråga. Håkan Nesser, född 1950 och uppvuxen i Kumla, debuterade 1988 med kärleksromanen Koreografen. Den följdes av tio kriminalromaner om kommissarie van Veteeren, ett tiotal fristående romaner och novellsamlingar och en kvintett om kommissarie Barbarotti från Kymlinge, där Styckerskan från Lilla Burma nu fullbordar Barbarottisviten. Hans senaste bok var Himmel över London från 2011.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Styckerskan från Lilla Burma
 2. +
 3. Mannen som sökte sin skugga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mannen som sökte sin skugga av David Lagercrantz (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Styckerskan från Lilla Burma. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mer än vanlig deckare, superb Nesser/Barbarotti
  Margareta , 23 april 2014

  Jag gillar verkligen Håkan Nessers böcker, speciellt dem om Gunnar Barbarotti. Denna är ännu mer än föregående böcker i Barbarotti-sviten mer roman än deckare. Psykologiskt trovärdig och intressant. För mig som upplevt sorg flera gånger greps jag direkt av inledningen och även fortsättningen, även om jag först tyckte att Gunnar Barbarotti kom ur sin sorg lite väl snabbt, så beror det nog på hur man läser. Egentligen gjorde han nog inte det. Fängslande bok på mer än ett plan.

 2. Helt ok

  Gillar Nessers böcker, den här var dock inte hans bästa, lite för sorglig för min smak... Tre svaga stjärnor får den.

 3. Har läst en del av Håkan Nesser tidigare och inte...
  Margareta Gunilla Jonsson, 27 augusti 2013

  Har läst en del av Håkan Nesser tidigare och inte varit nöjd. Gav honom på grund av mitt "bokgäng" en ny chans. Som väl var. En alltigenom spännande och bra bok.

 4. Äntligen fick Håkan Nesser till ett vettigt slut. Han...
  Christina Kihlén, 25 april 2013

  Äntligen fick Håkan Nesser till ett vettigt slut. Han har bara lyckats med två bra slut i "Människa utan hund" och i "Kim Novak badade....."

 5. Styckerskan från lilla Burma
  Bokälskaren, 5 november 2012

  Plötsligt en morgon händer det; när Gunnar Barbarotti vaknar på morgonen ligger hans älskade hustru Marianne död bredvid honom. Efter en månad i dvala återvänder Barbarotti, och som första arbetsuppgift blir han ålagd att titta närmare på ett gammalt fall. Det känns mest som en sorts arbetsterapi, ett test innan chefen vågar låta honom arbeta med något riktigt igen, men Barbarotti knegar på, och lyckas till slut hitta lösningen på inte bara det ena utan båda fallen där den så kallade Styckers... Läs hela recensionen

 6. Följer inte standard formatet
  PO, 11 oktober 2012

  Boken har, liksom nästan alla Nessers böcker, ett tankvärt djup i dialogen och personernas tankevärld. Storyn, alltid unik och långt från det "deckarformat" som idag omfattar de flesta deckarförfattarna i Sverige. Ofta när jag läser, stannar jag upp och säger "tack Nesser för ditt härliga språk, det är en ren njutning att läsa.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Styckerskan från Lilla Burma