Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2013-10-08
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Yvonne Blank
Originaltitel
Marina
Medarbetare
Form, Jojo (form)
Dimensioner
200 x 135 x 30 mm
Vikt
360 g
SAB
Hce
ISBN
9789100129927
Marina (inbunden)

Marina

(24 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-10-08

Slutsåld

I maj 1980 försvinner plötsligt femtonårige Óscar från sin internatskola i Barcelona. Under sju dagar och sju nätter vet ingen var han är. Allt börjar hösten dessförinnan, när Óscar smyger in i ett övergivet hus och hittar en gammal klocka som tar honom tillbaka i tiden. I huset träffar han också Marina och hennes far, som båda bär på en tragisk hemlighet. Marina tar med Óscar till den närliggande kyrkogården, där något märkligt sker en gång i månaden, den fjärde söndagen klockan tio på morgonen. En beslöjad kvinna kliver ner från en hästdroska, lägger en ros vid en namnlös gravsten och stannar endast en liten stund innan hon försvinner. En dag bestämmer Marina och Óscar sig för att följa efter den hemlighetsfulla damen. Hon beger sig ner i djupet av stadens underjordiska labyrint. Där börjar deras äventyr. Marina är en svindlande berättelse där Carlos Ruiz Zafón följer Óscar och Marina långt in i Barcelonas undre värld, en bortglömd plats mörkret frodas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Marina. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. .
  Marina Fhager, 13 april 2015

  Köpte boken för namnet skull, jag heter ju Marina. Men boken var bra ändå. Så jag kan rekomendera den.
  Mycket läsvärd.

 2. Zafon är verkligen en av mina favoritförfattare så...
  Lisa C, 5 november 2013

  Zafon är verkligen en av mina favoritförfattare så blev väldigt glad när jag såg att ytterligare en bok gick att beställa. Den här boken var dock ganska annorlunda mot Zafons tidigare böcker, dels för att den inte kretsar kring De bortglömda böckernas gravkammare och dels för inslagen av science fiction. Men precis som tidigare är det en invecklad och mörk berättelse som nystas upp av huvudpersonerna som både får mystiska ledtrådar och gör eget detektivarbete. Typiskt Zafon rör det sig också ... Läs hela recensionen

 3. Jag har som vanligt svårt att slita mig från Zafóns...
  Lisa, 25 oktober 2013

  Jag har som vanligt svårt att slita mig från Zafóns böcker, men det märks att Marina har några år på nacken. Den kommer inte upp i samma kvalité som senare alster där intrigen kretsar kring "De bokrtglömda böckernas gravkammare". Men trots detta är den definitivt läsvärd.

 4. En ny härlig läsupplevelse av Zafon! Man kan känna...
  Bror Hedlund, 23 oktober 2013

  En ny härlig läsupplevelse av Zafon! Man kan känna atmosfären, spänningen i gränderna i Barcelona! Ta plats i läshörnan o njut i höstmörkret av en fängslande läsupplevelse !

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Carlos Ruiz Zafón