Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2014-08-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Natalie Lantz
Originaltitel
Shum gamadim lo yavo'u
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
173 x 123 x 28 mm
Vikt
383 g
SAB
Hce
ISBN
9789100130220

Falafelkungen är död

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2014-08-01
189 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I den prisbelönta romanen Falafelkungen är död skildras en dag i familjen Dadons liv i en liten stad i norra Israel, på gränsen till Libanon.

Simona är änka och ensam mamma. När hennes make, stadens okrönte kung, dog sex år tidigare var hon gravid med de två yngsta barnen. Nu är hon intill döden trött och sätter sig mitt på stadens fotbollsplan under ett raketanfall. Hon hoppas att tvillingarna Oshri och Chaim och deras syskon Dudi, Itzik, Kobi och Etti är säkra i skyddsrummen. Om hon själv skulle träffas av en katiusjaraket lämnar hon åtminstone lite ära och pengar efter sig.

Dagen skildras växelvis genom Simona och hennes fyra äldsta barn, som alla har sin egen strategi för att hantera sorgen, rädslan och drömmarna. Men trots allvarliga ämnen finns här också en varm humor.

Falafelkungen är död var en litterär sensation när den utkom på hebreiska 2005. Judar med bakgrund i östliga och muslimska länder har sällan skildrats i den israeliska litteraturen, men familjen Dadon med rötter i Marocko och ett språk kryddat med arabiska ord och uttryck har gett plats för en ny berättelse om liv i Israel.
Boken är översatt från hebreiskan av Natalie Lantz.

"En roman som frammanar en hel värld - färgstark, omskakande och hjärtskärande - av ett slag som jag aldrig tidigare har mött i den hebreiska skönlitteraturen." David Grossman

"Jag blev djupt berörd av Sara Shilos bok. Kombinationen klarsynthet, skarp uppriktighet och medkänsla är sällsynt; jag har inte läst en så verkningsfull bok under hela året, och den kommer att stanna kvar hos mig under lång tid." Nicole Krauss
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Falafelkungen är död
  2. +
  3. En häst går in på en bar

De som köpt den här boken har ofta också köpt En häst går in på en bar av David Grossman (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Falafelkungen är död