Eva Bonnier : ett konstnärsliv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2013-03-12
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
240 x 180 x 40 mm
Vikt
1200 g
SAB
Ibz Bonnier, Eva
ISBN
9789100130930

Eva Bonnier : ett konstnärsliv

(9 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-03-12
288
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"I alla hennes bilder känner man människan som levt, hennes ömtålighet och engagement, hennes uppriktighet. Det är konst som är ytlighetens motsats, en djup konst", skrev Ulf Linde till en minnesutställning 1961 om konstnären Eva Bonnier (1857 -1909). Det var framför allt som porträttmålare Eva Bonnier hade sina framgångar. Hennes porträtt utmärks av psykologisk inlevelse, men är aldrig insmickrande. Hon målade även en rad finstämda interiörer och landskap. Flera av hennes verk hänger på Nationalmuseum, men de allra flesta finns i privat ägo. Det kan vara en förklaring till att Eva Bonnier inte blivit lika känd som sina kamrater i Konstnärsförbundet. Denna stora biografi över Eva Bonnier fyller ett tomrum. Här framträder en konstnär som verkat lite grand i tysthet, tillbakahållen av annat än de vanliga ekonomiska konstnärsbekymren. Konstvetaren Görel Cavalli-Björkman skildrar hennes uppväxt och väg in i konstnärskapet via målarskolor och Parisvistelser, konstnärsvänner och familjeliv, men framför allt genom att visa hennes målningar och diskutera dem. Genom de många citerade breven får läsaren också höra Eva Bonniers egen röst, fylld av retsam kvickhet i familjekretsen men präglad av allvar och nobless i offentligheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eva Bonnier : ett konstnärsliv
  2. +
  3. Tingens poesi : liv och död i europeiskt stillebenmåleri 1600-1900

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tingens poesi : liv och död i europeiskt stille... av Görel Cavalli-Björkman (inbunden).

Köp båda 2 för 527 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Eva Bonnier : ett konstnärsliv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En mycket välskriven bok, som jag gläder mig åt att få...
    Karin , 18 juli 2013

    En mycket välskriven bok, som jag gläder mig åt att få läsa vidare i under sommaren. (Jag har bara kommit halvvägs). Eva Bonniers egen röst gör sig hörd genom citat ur hennes korrspondens med familjen. Hennes föga högaktningsfulla syn på kända samtida kulturpersonligheter är roande läsning för ett barn av idag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Görel Cavalli-Björkman