Sveriges statsministrar under 100 år : Per Albin Hansson (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Sveriges statsministrar under 100 år (del 13)
Utgivningsdatum
2012-09-11
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100132019

Sveriges statsministrar under 100 år : Per Albin Hansson E-bok

E-bok,  Svenska, 2012-09-11

Styckköp

29
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor


Per Albin Hansson, statsminister1932-1936 och 1936-1946, var en av de effektivaste politiker Sverige har haft.
Han fullbordade arbetarrörelsens integration i det demokratiska samhället, och lade grunden för socialdemokraternas långa maktinnehav.
Mellan tonårens radikala engagemang och krigsårens samlande roll modererade Per Albin partiet, som i sin tur omvandlade Sverige till en välfärdsstat. Av proletären, revolutionären och antimilitaristen blev det en allmänt respekterad regeringschef som spelade bridge i borgerlighetens salonger.
Folkhemstanken och kohandeln med bondeförbundet hjälpte landet genom 1930-talets svåra år. Den balanserade och lillsvenska utrikespolitiken höll landet utanför kriget.
Per Albin var nästan alltid före sin tid, nästan alltid på den sansade sidan i tidens bataljer. Han blev det moderna Sveriges landsfader.
Albin Hansson, statsminister 1932-1936 och 1936-1946, var en av de eff ektivaste poli tiker Sverige har haft. Han fullbordade arbetarrörelsens integration i det demokratiska samhället, och lade grunden för socialdemokraternas långa maktinnehav.Mellan tonårens radikala engagemang och krigsårens samlande roll modererade Per Albin partiet, som i sin tur omvandlade Sverige till en välfärdsstat. Av proletären, revolutionären och antimilitaristen blev det en allmänt respekterad regeringschef som spelade bridge i borgerlighetens salonger.Folkhemstanken och kohandeln med bondeförbundet hjälpte landet genom 1930-talets svåra år. Den balanserade och lillsvenska utrikespolitiken höll landet utanför kriget.Per Albin var nästan alltid före sin tid, nästan alltid på den sansade sidan i tidens bataljer. Han blev det moderna Sveriges landsfader.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »