Blå koral (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
En trilogi (del 2)
Utgivningsdatum
2012-11-02
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100133498
Blå koral (e-bok)

Blå koral (e-bok)

(8 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-11-02

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Hjärtat har klappat, hjärnan har triggat igång och tårarna har runnit." - Gefle Dagblad

"Louise Boije af Gennäs Blå koral innehåller mängder av bra referenser och ett brokigt persongalleri. Researchen är gedigen." -Svenska Dagbladet

Det är sommar 2004 och till Falsterbo kommer vännerna Sanna, Victor, Pella, Stefan, Jalle och Liv för att vara med om Sagas dop. Mycket har hänt sedan millennieskiftet, vännerna har grälat, skrattat och gråtit men alltid hittat tillbaka till varandra. I ett slag kommer allt att förändras.I andra delen av Louise Boije af Gennäs trilogi får vi åter möta det sammansvetsade gänget från Högre än alla himlar. Sanna och Victor vill skaffa fler barn. Liv tar äntligen sin skådespelarkarriär på allvar och Jalle börjar våga stå för sin homosexualitet. Stefan kommer att rubbas i sin ateistiska övertygelse, liksom Pella i sin djupa gudstro. Trots alla olikheter är gemenskapen vännerna emellan fortfarande stark. Men snart brister banden.I takt med att världen omkring dem förändras genom allt från naturkatastrofer till nya politiska strömningar tar sig sorg och splittring in i gruppen, och när tillvaron ställs på ända tvingas var och en att omvärdera sitt liv och dess djupare mening. Nya allianser och övertygelser formas när livet byter riktning på sätt man aldrig kunnat ana.Blå koral är andra delen i Louise Boije af Gennäs trilogi som utspelar sig under millenniets första årtionde. Vi dyker återigen ner i vår nära nutidshistoria, och de stora världshändelserna speglas i vännernas liv och upplevelser. Det är en roman om stark vänskap och svåra slitningar, om kärlek och ofattbar sorg, och om betydelsen av nära relationer. Men också om att tvingas ta det stora steget ut i det okända, utan att se sig om.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blå koral. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Så otroligt vakert & sorgligt!
    Erica, 10 januari 2013

    Slukade första boken och njöt när den andra äntligen kom! Fantastiskt välskriven med ett bra språk men så sorgligt - totala motsatsen till första bokens ljus blev nu den andra bokens mörker! Blev helt tagen av allt som sker och egna minnen från dessa ramlar över mej. Bästa boken jag läst på väldigt länge och fantastiskt hur alla händelser runt om i världen vävs in i boken på ett snyggt sätt! Rekommenderas verkligen!!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Louise Boije Af Gennäs