Sommarens bästa pocketerbjudande
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-09-09
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100133504
Folk av en främmande stam (e-bok)

Folk av en främmande stam (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-09-09
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det enda man vet säkert är att allt förändras.

Det är 2007. När vi återser vännerna från Högre än alla himlar och Blå koral, Pella och Stefan, Victor, Jalle och Liv, är det en sargad men fortfarande stark grupp vi möter. Victor försöker hitta en vardag efter tsunamin och dess fruktansvärda konsekvenser, Pella och Stefan lappar ihop sitt äktenskap och Tessan och Philip närmar sig vuxenvärlden. Den evige singeln Jalle drabbas av den stora förälskelsen och Liv kämpar vidare med sina frågeställningar kring livet och teatern. Sannas och Sagas död överskuggar fortfarande gänget, men alla inser att man måste gå vidare för att inte gå under. Livet stannar inte upp, inte ens när älskade ryckts ifrån en.

Nya politiska vindar blåser. Alliansen har vunnit valet och vännerna, som hela tiden haft hetsiga politiska diskussioner utifrån sina skilda perspektiv, tvingas positionera sig på nytt. Allas värderingar ställs på sin spets när Lehman Brothers kollapsar och världsekonomin med dem - pengar blir plötsligt avgörande när den ekonomiska osäkerheten slår hårt mot gruppen, och den verkliga betydelsen av "kärlek" och "vänskap" hamnar i fokus för samtliga.

Folk av en främmande stam är den avslutade delen i Louise Boije af Gennäs trilogi om en grupp nära vänner under 2000-talets första decennium. Tio år har gått sedan vännerna firade in det nya millenniet. Inget har blivit som de tänkt sig. Men livet tar fortfarande dramatiska vändningar och plötsligt väntar den stora lyckan där man minst anar det.

"Det är litteratur, men en berättelse om verkligheten, om hur vi lever våra liv idag, utmärkt gestaltad" - Gefle Dagblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Folk av en främmande stam. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 23 september 2014

  Det här är Louise Boije af Gennäs tredje och avslutande bok i trilogin om några vänner och deras liv under tjugohundratalets första årtionde.

  Jag har läst dom två tidigare böckerna och tyckte mycket, mycket om dom. Och den här avslutande delen var precis lika bra.

  Det bästa med böckerna är att samtidigt som det handlar om den lilla gruppens liv och leverne, så vävs också alla stora händelser i Sverige och i världen in i boken.

  Men man ska absolut läsa alla tre böck... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Folk av en främmande stam