Hjortronlandet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-12-11
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100133870

Hjortronlandet E-bok

(3 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2012-12-11

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
BARA SÄLLAN - en gång vart sjunde eller tionde år - är vädret sådant att hjortronen kan mogna på myrarna runt Ön uppe i Västerbottens vildmark. Då täcker bären i milsvida mattor den jord som annars knappt bär gräs åt fåren. I lika utarmad grund spirar Öns människor, men romanen om deras öden har ändå blivit en rik, ibland munter, ibland hjärtskärande bok, där livet pulserar i varje rad och varje ord blir en protest, lågmäld eller lågande, mot människans villkor.

BARA SÄLLAN förmår en roman att som Hjortronlandet genast föra läsaren in i sin värld och låta honom träffa alltigenom levande människor. Franz, Claudette, Marit, Robert, Nordmarks och Skrattars - de är inga litterära symboler utan mångskiftande mänskliga varelser, uppbyggda av ont och gott, av ynkedom och ibland något litet storhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hjortronlandet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En resa till 1930-talets västerbotten
    Hjortronhyllan, 4 oktober 2023

    På en ö omgiven av myrmark i västerbotten möter vi Claudette, även känd som "kladdan". Ett namn som starkt ifrågasattes av hennes far efter dopet, "vad är det för ett grisnamn du har satt på dotra min?", frågar han sin kvinna. Här tycker jag Lidman sätter tonen med sin mörka humor och väver den samman med det hårda och karga livet på torpen. Familjerna på ön har alla sina karaktärer och särdrag, vilket ofta förekommer i äldre prosa. Det kliver över lite åt det "Morbergska hållet" i vissa Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara Lidman