Svitjods undergång och Sveriges födelse (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-12-11
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100134518

Svitjods undergång och Sveriges födelse E-bok

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2012-12-11

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Svitjods undergång och Sveriges födelse ger oss en ny syn på Sveriges och Stockholms tillkomst ? men också paralleller till vår egen tid. Riksbildningens slutskede på 1200-talet förde med sig frågor som liknar dagens: skulle man ge upp en del av självbestämmandet för att ingå i en större kontinental gemenskap? Då handlade det om den katolska kyrkan, idag är det EU. Klivet över de 800 åren är kortare än man tror.

Är Sverige verkligen en fortsättning på det gamla Sveaväldet, eller i själva verket ett helt annat projekt, på påvekyrkans villkor? Vilka var de mystiska upprorsmän som kallades för ?folkungarna? och som Birger Jarl och hans son Magnus Ladulås var tvungna att besegra innan ?det moderna? Sverige kunde börja byggas? Samtidigt som de krossades drogs riktlinjerna för det nya landet upp: Stockholm grundades, adeln skapades, stat och lagar kom till. Och det gamla namnet Svitjod, ?Sveafolket?, försvann plötsligt.

Bröderna Lindströms bok beskriver lättillgängligt Sveriges födelse -- men ur förlorarnas perspektiv. Därmed stiger skuggorna fram av ett annat land, Svitjod -- ett möjligt Sverige som aldrig kom till på grund av såväl kamp och blodspillan som slump och tillfälligheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svitjods undergång och Sveriges födelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En extremt bra bok som lär ut hur Sverige kom till
  Lazer, 2 maj 2021

  Boken är välskriven av Henrik och Fredrik Lindström.

  Det är väldigt intressant och spännande och få vara med och få inblick i hur Sverige kom till. Där man delar in boken väldigt bra och där man inte alltid har fasta svar men där man har bra teoerier och tillväga gångs sätt för att befästa dem.

  Sedan skulle jag gissa att boken är unik, p.g.a. av Fredrik Lindströms stora kunskap inom lingvistik som han använder i denna boken.

  Fasen där man även får reda på när, hur o... Läs hela recensionen

 2. Välskriven
  M, 6 december 2019

  Välskriven och inttressant så det räcker. Mycket återkommer i TV serien Fredrik Lindström. redkommenderas starkt till alla. bara synd att den inte säljs som tryckt bok eftersom den är väl värd att gå tillbaka till då och då.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna