Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
551
Utgivningsdatum
2014-09-16
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
220 x 145 x 40 mm
Vikt
902 g
SAB
Hc
ISBN
9789100134693
De utvalda (inbunden)

De utvalda

(29 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-09-16
200
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
På kliniken Spiegelgrund, en del av det stora sjukhuskomplexet Steinhof i Wien, placerades mellan 1940 och 1945 sådana barn som de nazistiska myndigheterna stämplade som överflödiga: föräldralösa, socialt missanpassade eller ?rasmässigt degenererade?. Svaga och svårt sjuka barn blev avlivade. I sin roman om detta mikrokosmos i det nazistiska Europa, följer Steve Sem-Sandberg framför allt två personer, en av de intagna, Adrian Ziegler, och en av de ansvariga sköterskorna på kliniken, Anna Katschenka, var och en ohjälpligt deformerad av omständigheterna. De utvalda är ett nytt kapitel i Steve Sem-Sandbergs pågående roman om Europa under andra världskriget. Om döden för de fattiga i Lód? var regeln, blev överlevandet för de som räddades från Spiegelgrund ett livslångt undantagstillstånd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De utvalda
 2. +
 3. Stormen : en berättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stormen : en berättelse av Steve Sem-Sandberg (inbunden).

Köp båda 2 för 409 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av De utvalda. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stark och gripande
  Bertil Åkeson (Limhamn), 11 december 2014

  Boken ger en skrämmande m ed dessvärre sanningsenlig bild av hur ett totalitärt samhälle överskrider varje gräns av anständighet i behandlingen av sina mest utsatta medborgare.

 2. Läsvärd!!!
  Jan Andersson, 3 november 2014

  En roman som handlar om något som inte får glömmas bort, svårt att förstå att detta kunde hända. Den välskrivna romanen med ett vackert språk gör att man ändå härdar ut genom hela berättelsen!

 3. En riktigt otäck berättelse
  Eva Bergstedt, 3 november 2014

  De utvalda är nog den otäckaste skildring av nazisternas illdåd som jag har läst. Sadismen är så utstuderad, de experimenterande läkarna så instrumentella och känslokalla och naiviteten bland vårdarna så fullständigt häpnadsväckande att man läser med fasa. Jag har svårt att förstå hur Steve Sem-Sandberg orkade leva med denna text under så lång tid som det ändå måste ha tagit att slutföra boken. Boken är välskriven.

 4. Upprörande läsning
  Lis Spange Ribbholm, 22 oktober 2014

  Man kan inte fatta, att detta verkligen har hänt! Men det vet vi ju från historien om 2. världskriget. Dock kommer det genom denna bok så nära in på skinnet att man är tvungen att förhålla sig till det. Alla borde läsa denna bok, liksom "De Fattiga i Lodz".

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om De utvalda