Vita bergens barn (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Barnserien (del 3)
Utgivningsdatum
2013-03-07
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100134846
Vita bergens barn (e-bok)

Vita bergens barn (e-bok)

(3 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-03-07

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vita bergens barn berättar om människor vi mött i Vävarnas barn och Krigens barn och om deras efterkommande, under Karl Johans och Oscar I:s tid. Det är nästan bortglömda år i Sveriges histroria. Stockholm var en efterbliven stad med 70.000 invånare, som tävlade med Konstantinopel om att vara Europas vackraste och smutsigaste stad.

Men dramatiska händelser saknas inte i det stillastående. Kolerans härjningar är våldsamma, häftiga bränder hotar att lägga halva staden i aska. Och revolutionsrörelserna ute i Europa når också dit och framkallar upprorsungar som ställer huvudstaden på ända och kommer de besuttna att frukta för liv och egendom.

Men framför allt är det människorna och deras anspråkslösa vardag som Per Anders Fogelström så överlägset fångar i sin berättelse. De mycket fattiagas liv på östra Söder, kring Vita bergen och Hammarby sjö står friskt och levande för oss och engagerar oss genom sin värme och humor i allt det myckna som händer Fogelströms människor.

På slutet träffar vi också personer från Mina drömmars stad. På så vis knyts de båda stora romanserierna ihop till en svit med oöverträffad läsning om Stockholm genom 200 år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Anders Fogelström