Granta 2. Arv (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Granta - arena för ny litteratur (del 2)
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2013-10-18
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
210 x 148 x 18 mm
Vikt
446 g
SAB
Hce(p),Hc(p)
ISBN
9789100135614
Granta 2. Arv (häftad)

Granta 2. Arv

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-10-18
189
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Arv handlar om var vi kommer ifrån och vad vi lämnar efter oss. I Granta #2 utforskar några av Sveriges och världens främsta samtida berättare temat: socialt, politiskt och biologiskt. Majgull Axelsson beskriver hur klassidentiteten sitter inristad i huden. Negar Josephi berättar om ett Israel där rädslan går i arv. Elisabeth Hjorths novell tar oss med till väntrummet på barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen och Ester Roxberg skriver om sin pappas förvandling från Åke till Ann-Christine. Bland de fjorton författarna i Granta #2 finns också Zadie Smith som skildrar en pojkes uppvaknande till en värld där människor ska veta sin plats, Sunjeev Sahota som ger inblickar i vardagen som papperslös flykting och Ferdinand von Schirach som för första gången med egna ord berättar om sin farfar Baldur von Schirach, ledare för Hitler-Jugend och riksståthållare i Wien 1940-45. Svenska Granta är del av ett internationellt nätverk med traditionsrika engelskspråkiga Granta som nav. Vid sidan av den brittisk-amerikanska utgåvan finns redaktioner i ett tiotal länder världen över, från Kina till Brasilien. Granta är en utåtriktad tidskrift som blandar skönlitteratur och litterära reportage, och alltid sätter berättelsen i centrum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Granta 2. Arv
  2. +
  3. Granta 1. Gränser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Granta 1. Gränser av Lina Wolff, Jerker Virdborg, Karin Johannisson, Åsa Foster, A S Byatt (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Granta 2. Arv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Temat för numret - Arv - är mer synligt än temat...
    Kenneth Olausson, 19 november 2013

    Temat för numret - Arv - är mer synligt än temat Gränser för nr 1 och har både svenska och framförallt internationella medarbetare av hög klass. Redaktören har publicerat både renodlade noveller och utdrag ur böcker som är mycket läsvärda och som gör att intresset för att läsa också annat av författarna väcks. I den mån de inte redan är bekanta, vilket flera av dem är. Bäst tycker jag för egen den att novellen "Det stora lugnet" av Majgull Axelsson är. Men det beror kanske till en del på att ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Granta 2. Arv