Granta 3. Jakt (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-04-25
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Anna-Karin Palm, Fredrik Ekelund, Niclas Nilsson, Boo Cassel, Niclas Hval, Karin Löfdahl, Elin Sennerö
ISBN
9789100135676

Granta 3. Jakt

E-bok, Svenska, 2014-04-25
59 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vem är jägare? Och vem är byte?

Granta #3 innehåller fjorton texter laddade av spänningen mellan jaktens båda poler. Bland dem finns Lina Josefina Lindqvists novell om en ung tronarvinge som sätts på prov under en safariresa, liksom Tim Adams reportage om konflikten mellan brittiska rävjaktsanhängare och sabotörer. Katrine Kielos spinner vidare på Susan Sontags idé om kameran som vapen och frågar sig vad som händer när vi riktar den mot oss själva. Herta Müller tar strid för att synliggöra exilerfarenheten, Lawen Mohtadi söker de historiska spåren efter svenska romer i myndigheternas register och Ida Linde skildrar en våldsam bilfärd genom Norrlands skogar.

Svenska Granta är del av ett internationellt nätverk med engelskspråkiga Granta som nav. Tidskriften grundades av studenter i Cambridge i slutet av 1800-talet. År 1979 fick den sin nuvarande form som en arena för nyskriven skönlitteratur och litterära reportage. Idag finns Grantaredaktioner i ett tiotal länder världen över, från Kina till Brasilien.

Om Granta #3: Jakt:

"Granta trotsar det massmediala mörkret, banaliseringen, särintressenas körsång och all usel litteratur i tidsfloden. Genom att helt enkelt publicera ohyggligt bra texter i något som liknar en fritt redigerad antologi, tematiskt ordnad men illojal mot trender och enbart gallrad utifrån det fantastiska kvalitetsbegreppet."
Norrbottens-Kuriren

Översättare: Boo Cassel,
Översättare: Niclas Hval,
Översättare: Anna-Karin Palm,
Översättare: Fredrik Ekelund,
Översättare: Niclas Nilsson,
Översättare: Karin Löfdahl,
Översättare: Elin Sennerö
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Granta 3. Jakt