Att vilja sitt öde : trots allt (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (6.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-05-07
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100135744
Att vilja sitt öde : trots allt (e-bok)

Att vilja sitt öde : trots allt (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-05-07
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Sigrid Kahle utkom år 2003 med första delen av sina memoarer vilka blev en stor framgång. Nu får vi möta henne igen under de centrala åren 1968-1980.
Hon återvänder till Indien, verkar i USA och lever i ett Sudan före inbördeskrig och delning, med starka spänningar men också en fantastisk kultur. Hon berörs starkt av årtiondets politiska och sociala oro från sin utsiktspunkt i Tyskland. Som kvinna och diplomathustru försöker hon mot ständiga hinder utveckla sig som författare och känner frustration över att inte tillräckligt kunna delta i den intellektuella debatten även om hon med sin koppling till svenska kultursidor alltmer blir ett namn för svenska läsare. Anknytning till Sverige har hon även genom sin älskade far, orientalisten H S Nyberg.
 

Omslagsformgivare: Jan Biberg
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sigrid Kahle

  • H. S. Nyberg : En vetenskapsmans biografi

    Sigrid Kahle

    Den legendariske orientalisten H.S. Nyberg (1889-1974), ledamot av Svenska Akademien från 1948, var en lärd humanist och samtidigt en man av folket. I Sigrid Kahles biografi över fadern möter vi en man som var djupt engagerad både i sin forskning ...

Bloggat om Att vilja sitt öde : trots allt