Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-12-30
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100137472
Göran Kropp 8000+ (e-bok)

Göran Kropp 8000+ (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-12-30

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Göran Kropp var Sveriges mesta äventyrare. I boken "Göran Kropp 8000+" från 1997 tog han med oss på sina äventyr runt om i världen och boken blev snabbt en modern klassiker i äventyrsgenren.

"Mina läppar är blåsvarta. Skägget fullt av rimfrost. I mina glasögon speglar sig bergstopparna och molnen därnere och under mig i snön ligger böneflaggor, hårlockar, fotografier, isyxor, allsköns ting som klättrare har placerat ut för att de har nått ända hit. Toppen är inte större än en snödriva och jag pratar oavbrutet till videokameran och även om jag nånstans är glad - eller anar att jag borde vara det - är jag mest rädd.- Nu ska jag cykla hem också. Om jag lever då, säger jag och fortsätter:- Jag vill bara ner nu. Jag vågar inte mer. Nu sticker jag. Hoppas jag överlever, och så stapplar jag i väg, tätt följd av Ang Rita."

Den 30 september 2002 omkom Göran Kropp. Han föll 20 meter på Sunshine Wall utanför Seattle, USA. Han blev 35 år.

Boken om Göran Kropp var David Lagercrantzs debut som författare, sedan dess har han skrivit ett stort antal böcker, bland annat den augustnominerade försäljningssuccén "Jag är Zlatan Ibrahimovic': min historia".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Göran Kropp 8000+. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Jag har först läst Himmel över Everest som också är...
    bonadea, 23 november 2013

    Jag har först läst Himmel över Everest som också är skriven av David Lagercrantz och som handlar om den tragiska expeditionen till Mount Everest 1997 där 11 människor har omkommit . Boken var fruktansvärt bra 5 av 5 i betyg och i den boken boken fick jag läsa lite om Göran Kropp för första gången. Innan det har jag knappt vetat något om honom mer än att han har cyklar genom halva Europa, att han var någon slags svensk äventyrare . Efter att ha läst himmel över Everest blev jag jätte nyfiken p... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Lagercrantz