Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
394
Utgivningsdatum
2014-09-05
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Trollbäck, Henning (form)
Dimensioner
200 x 130 x 15 mm
Vikt
490 g
SAB
Hc
ISBN
9789100138004
Med sina läppars svalka (inbunden)

Med sina läppars svalka

(23 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2014-09-05
187
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Elena föds 1932 i en grekisk by med nio kyrkor. Theodor Kallifatides nya roman följer henne från uppväxten tills idag, då hon bor i Stockholm och målar ikoner. Det är ett dramatiskt liv. Hon tvingas uppleva den nådelösa tyska ockupationen 1941 och det ännu mer nådelösa inbördeskriget som följde efter. År av avrättningar, politiska förföljelser, grymma förbrytelser och djup fattigdom tvingar henne att söka ett annat liv, först i Australien och sedan i Sverige.

Berättelsen om Elenas liv blir en parallell till Greklands historia. Samtidigt är den en skildring av ett äktenskap. Elena gifter sig som mycket ung med skolläraren Giannis och de håller ihop trots alla påfrestningar. Deras långa samvaro ställs i kontrast till deras dotters bittra skilsmässa.

Romanen berättar också den moderna emigrationens historia - till Australiens stora himmel och till Aachens mörka gruvor. Det är en trasig värld som ska sys ihop av ännu trasigare människor. Men Elenas kärlek till sin man och hans kärlek till henne håller livet upprätt, trots att en plågsam hemlighet kastar sin mörka skugga över henne.

Med sina läppars svalka är berättad med humor och skönhet, sensuellt och kärleksfullt. Det är kort sagt en bok av Theodor Kallifatides.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Med sina läppars svalka
 2. +
 3. Ett nytt land utanför mitt fönster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett nytt land utanför mitt fönster av Theodor Kallifatides (pocket).

Köp båda 2 för 241

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Med sina läppars svalka. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt besviken!
  Karin, 7 februari 2015

  Vad har hänt Theodor Kallifatides? Ytliga karaktärer, banal story och klichéer som tillhör chick lit-litteraturen. Nej, den här boken rekommenderar jag inte om man är ett Kallifatides-fan.

 2. En läsupplevelse!
  Ulla Beckman, 2 oktober 2014

  Jag lånade den först på biblioteket, men tyckte så mycket om den att jag ville äga ett ex. Oerhört intressant med de invävda partierna om Greklands 1900-talshistoria. Det är kanske inga direkta nyheter för mig eftersom jag under mina lärarår haft både grekiska elever och dito kollegor, med egna upplevelser av t.ex juntan. Dessutom har boken ett så vackert omslag.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Med sina läppars svalka