Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.5 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-09-05
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100138011
Med sina läppars svalka (e-bok)

Med sina läppars svalka (e-bok)

E-bok, Svenska, 2014-09-05
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Elena föds 1932 i en grekisk by med nio kyrkor. Theodor Kallifatides nya roman följer henne från uppväxten tills idag, då hon bor i Stockholm och målar ikoner. Det är ett dramatiskt liv. Hon tvingas uppleva den nådelösa tyska ockupationen 1941 och det ännu mer nådelösa inbördeskriget som följde efter. År av avrättningar, politiska förföljelser, grymma förbrytelser och djup fattigdom tvingar henne att söka ett annat liv, först i Australien och sedan i Sverige.

Berättelsen om Elenas liv blir en parallell till Greklands historia. Samtidigt är den en skildring av ett äktenskap. Elena gifter sig som mycket ung med skolläraren Giannis och de håller ihop trots alla påfrestningar. Deras långa samvaro ställs i kontrast till deras dotters bittra skilsmässa.

Romanen berättar också den moderna emigrationens historia - till Australiens stora himmel och till Aachens mörka gruvor. Det är en trasig värld som ska sys ihop av ännu trasigare människor. Men Elenas kärlek till sin man och hans kärlek till henne håller livet upprätt, trots att en plågsam hemlighet kastar sin mörka skugga över henne.

Med sina läppars svalka är berättad med humor och skönhet, sensuellt och kärleksfullt. Det är kort sagt en bok av Theodor Kallifatides.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Med sina läppars svalka