Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
636
Utgivningsdatum
2014-04-22
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
198 x 127 x 41 mm
Vikt
656 g
SAB
Ijx
ISBN
9789100138127

Nyponbuskar nyponbuskar hela vägen nyponbuskar

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-04-22
259
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Boktiteln "Nyponbuskar, nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar" är en textrad från en av Lars Winnerbäcks mest kända låtar, "Söndermarken". En skildring av en medelklassuppväxt i Linköping präglad av utanförskap och kampen mot konformitet i en nyplanterad historielöshet där skivaffärer var "ett hål genom kulissen". Precis den uppväxten är också Jan Gradvalls egen. Samma tema som i "Söndermarken" återkommer hela tiden i Jan Gradvalls journalistik. Uppväxt och ursprung. Musik och kultur som identitetsskapare och räddningsplanka. Kulturell och geografisk påverkan. Jan Gradvall skriver i förordet: "Jag har alltid varit frilansjournalist och skrivit för en rad olika tidningar. Men om jag samlar mina texter märker jag en röd tråd: hela tiden samma frågeställningar, samma djupdykningar i kultur, samma besatthet av att förstå sig själv genom att förstå andra. Genom att samla min journalistik uppstår på ett sätt min egen självbiografi." I boken finns möten med några av Sveriges mest tongivande popartister i modern tid: Robyn, Veronica Maggio, Melissa Horn, Petter, Kent, Swedish House Mafia och just Lars Winnerbäck. Boken innehåller även ett av de mest uppmärksammade reportagen i svensk press under 2013: ett porträtt av Abba där alla fyra medlemmarna för första gången på 30 år gick med på att låta sig intervjuas. När tonsättarföreningen Stim 2008 gav Jan Gradvall sitt Skriftställarstipendium (ett pris som endast delas ut vissa år) skrev man: "Han har också följt med utvecklingen över tiden, och är idag kanske den skribent som bäst kan beskriva den populärkulturella utvecklingen i samhället. Antagligen kan ingen annan på ett bättre sätt förmedla hur den konstnärliga, tekniska och branschmässiga utvecklingen hänger ihop, och hur detta påverkar oss alla."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nyponbuskar nyponbuskar hela vägen nyponbuskar
  2. +
  3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nyponbuskar nyponbuskar hela vägen nyponbuskar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nyponbuskar och pop
    Håkan Nordman, 21 december 2015

    Allt Gradvall skriver om populärkultur är läsvärt!!! Denna samling innehåller mycket ur hans digra produktion. Som ett lexikon om samtidens populärkultur.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan Gradvall