Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2015-09-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Antell, Love (form)
Dimensioner
218 x 140 x 24 mm
Vikt
490 g
ISBN
9789100138608
Städerna som minns Joe Hill : En svensk-amerikansk historia (kartonnage)

Städerna som minns Joe Hill : En svensk-amerikansk historia

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2015-09-01
209
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En novembergryning 1915 avrättades Joe Hill för ett dubbelmord i mormonstaden Salt Lake City. När han begravdes tågade tiotusentals människor på gatorna för att hylla hans minne och sjunga hans sånger. Radikala människor i USA och över hela världen hade försökt stoppa avrättningen, men också presidenten och den svenska regeringen. Men vem var han? Göran Greider följer honom tätt i spåren, från den Joel Emanuel Hägglund som föddes i Gävle i en starkt religiös familj och emigrerade till USA 1902, till den Joe Hill som bara tio år senare var en känd sångförfattare och svartlistad fackföreningsaktivist i ett Amerika där bolag och myndigheter ofta förföljde fackligt aktiva. Få svenskar har satt ett så starkt spår i amerikansk historia, litteratur och folkmusik. Hans dubbla identitet som svensk immigrant och amerikansk migrantarbetare speglar också konflikter i vår egen samtid. Greider besöker de amerikanska städer - Chicago, San Pedro, Salt Lake - som ännu minns honom, och spekulerar kring en ny, överraskande teori om varför Joe Hill vägrade berätta vad han gjorde den kväll de mord ägde rum som han skulle dömas skyldig till. Nuet och historien belyser varandra i Städerna som minns Joe Hill.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Städerna som minns Joe Hill : En svensk-amerikansk historia
  2. +
  3. Det gångna är som en dröm och det närvarande förstår jag icke : en bok om Dan Andersson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det gångna är som en dröm och det närvarande fö... av Göran Greider (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Städerna som minns Joe Hill : En svensk-amerikansk historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En mycket läsvärd bok!
    Vanja Forsberg, 27 november 2016

    Greider levandegör berättelsen om Joe Hill så att jag upplever skeendet som om det hände nyss och inte för hundra år sedan!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Städerna som minns Joe Hill : En svensk-a...