Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (5.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-04-06
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100138714
Gratislunchen : eller varför det är så svårt att förstå att allt har ett slut (e-bok)

Gratislunchen : eller varför det är så svårt att förstå att allt har ett slut (e-bok)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-04-06
53
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
De senaste århundrandena har vi kunnat avnjuta historiens största gratislunch. Det fossila bränslet har gett oss en frihet som människan tidigare bara kunnat drömma om.
Men: Oljereserverna minskar utan möjlighet till påfyllning, samtidigt som vårt beroende av de sinande resurserna bara ökar.
Att säga att det inte bådar gott är en underdrift.
Det här är en bok om oljan och dess ändlighet.
Den innehåller siffror, diagram och matematiska kurvor -- men försöker också att ge ett sammanhang. Därför börjar den med upplysningens filosofi och romantikens poesi för att via den franska konstscenen under sent 1800-tal nå fram till idag: En civilisation vars kärna är att förvandla allt större mängder oersättliga naturresurser till sopor
"Gratislunchen är en nykter, intelligent, välbalanserad bladvändare. Den hade gärna fått vara dubbelt så lång, tre gånger så lång - och när kände man senast så för en svensk fackbok? Uddenfeldt håller internationell toppklass, och drar fram som en Karin Johannisson på Red Bull."EXPRESSEN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gratislunchen : eller varför det är så svårt att förstå att allt har ett slut. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Skrämmande ahaupplevelse
    Samuel, 16 maj 2016

    Denna bok borde vara obligatorisk läsning för alla, framförallt beslutsfattare. Den sammanfattar så mkt av allt som det pratas lite löst om och gör det lättförståeligt och tydligt.
    Bästa boken jag läst på länge och kommer bli julklappar till hela släkten!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Gratislunchen : eller varför det är så sv...