Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2014-05-16
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
218 x 142 x 28 mm
Vikt
575 g
SAB
Hc
ISBN
9789100140021
Sagas bok : en trovärdig historia (inbunden)

Sagas bok : en trovärdig historia

(35 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-05-16
199
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den upprivande dagen är den 27 september 1971, i berättelsen kallad Bodelningsdagen. Det är då processen sätts igång, den som för Sagas del kommer att resultera i en invärtes och utvärtes forskningsresa, som längs snåriga stigar och rostiga stickspår småningom ska leda till mycket som aldrig varit väntat.Hennes avlidna mammas fattiga bohag ska den här dagen mätas och vägas och fördelas mellan sju. Saga är den sjunde. Hon är sladdungen, den udda, en främmande fågel som antingen hör till - eller som inte har något där att göra! Innan hon var fjorton fyllda hade hon av outredd anledning blivit flyttad från sin torftiga hemmiljö för att hamna i en överklassfamilj på Östermalm. Där fick hon sin fostran och där kom hon att stanna. Numera är Saga Modig 38 år och framgångsrik journalist på ett veckomagasin. Hennes specialområden är mode och design. Medan delningen i köket har sina turer tar Saga sin tillflykt till kammaren bakom, och det är där som hon plötsligt i en blixtsnabb vision kommer att möta sina egna åldrar. I en gammal avlång spegel i falsk mahognyram och med brunfläckat glas ser hon sig själv som den hon har blivit. Hon ser också den lilla undrande flickungen som hon en gång var, och slutligen, med ömkan, tar hon till hjärtat sitt redan låsta, förskrämda tonårsjag. De tre ögonparen är fyllda av frågor. Gåtorna är många. I familjen Tyst talar man helst om väder och vind, det övriga sopar man som fluglik under mattan. Sagas bok är en vindlande resa. Spännande, rå, lyrisk och tankeväckande. Dess mål är att finna försoning i gåtornas svar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sagas bok : en trovärdig historia
 2. +
 3. Höra stenarna sjunga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Höra stenarna sjunga av Elsie Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sagas bok : en trovärdig historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sagas bok
  Pia Gillberg, 7 april 2016

  Sagas bok är absolut trovärdig. Elsie Johansson kan konsten att försätta läsaren i bokens tid och rum och man kan lätt identifiera sig med personerna.

 2. Sagas bok
  Anna-Lisa Hansson, 17 mars 2015

  Tycker att det är en trovärdig historia men att Elsie Johansson gör lite mer utvikningar runt historien med tankar o funderingar som inte berör mig. Men själva historien är i nivå med Glasfåglarna.

 3. En mycket bra Elsie Johansson
  Lars Karlsson, 2 september 2014

  En mycket bra "Elsie Johansson-roman", social skildring av i synnerhet "Sagas liv". Lite "deckarspänning" i den sista tredjedelen . Slutet blev något "krystat". Rekommenderas !!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Sagas bok : en trovärdig historia