Den som vill ha hare till frukost måste jaga om natten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2014-10-10
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Schulman, Moa (form)
Dimensioner
185 x 130 x 20 mm
Vikt
359 g
SAB
Hc
ISBN
9789100140090
Den som vill ha hare till frukost måste jaga om natten (inbunden)

Den som vill ha hare till frukost måste jaga om natten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-10-10
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det engelska hovet under Tudor-renässansen. Överdådiga fester, intriger och hemligheter. Med krönikans fågelperspektiv - och med närgången sinnlig konkretion - berättar Anna Hedlin om Anne Boleyn, som blir Henrik VIII:s andra drottning år 1533. Hennes tre år på tronen utmynnar i ett brutalt möte med Lagen och Makten. Tillvaron i absolut lyx, där tidsfördriv och lekar varvas med hårdför politik, leder mot undergången. Jane Seymour, nyss hovdam, blir Englands nya drottning. Hon tycks vara sin föregångares totala motsats, blek, lydig och tystlåten. Är hon mer än en bricka i ett spel? Här kommer hon själv till tals. Anna Hedlins första bok är en koncentrerad roman med en särpräglad stil som placerar den långt ifrån den historiska romanens allfarvägar. Den välkända historieskrivningen mals genom en köttkvarn - eller konfettimaskin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den som vill ha hare till frukost måste jaga om natten
 2. +
 3. Dubbla budskap ; Frukost med Tiffani

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dubbla budskap ; Frukost med Tiffani av Alison Roberts, Susan Carlisle (häftad).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den som vill ha hare till frukost måste jaga om natten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Avskalat och elegant språk
  Mats H, 31 januari 2015

  Ivar-Lo Johansson, tror jag, sa att det räckte att läsa första meningen i en roman för att avgöra om det var värt att läsa den. Anna Hedlins roman är inte ett undantag från denna regel. Läs första meningen:
  England är ett örike, ett land av tölpar isolerade av vattenmassor, med ett hov som kan avfärda nordländernas utmarker, men samtidigt blickar mot kontinentens lågländer.
  Det är stiligt skrivet och så fortsätter det. Makten och att vilja ha makt är det genomgående temat. Och bilden ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den som vill ha hare till frukost måste j...