Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
554
Utgivningsdatum
2015-07-27
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Mattsson, Marina (form)
Dimensioner
220 x 145 x 40 mm
Vikt
683 g
SAB
Hc
ISBN
9789100140458
Bombmakaren och hans kvinna (inbunden)

Bombmakaren och hans kvinna

(271 röster)  |  Läs 43 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-07-27
202
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Väntan är äntligen över.

Författaren Leif GW Persson är åter med en ny stark kriminalroman.

Det är måndagen den elfte maj när Lisa Mattei, operativ chef på Säkerhetspolisen, får ett telefonsamtal från sin chef. Ett telefonsamtal som förändrar allt och sätter nationen i höjd beredskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bombmakaren och hans kvinna
 2. +
 3. Kan man dö två gånger?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kan man dö två gånger? av Leif G W Persson (inbunden).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Det finns 43 recensioner av Bombmakaren och hans kvinna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bortslösad tid
  Jeanette , 3 november 2022

  Riktigt tunn och ointressant story, med överdrivna beskrivningar på allt oväsentligt man kan tänka sig, som utfyllnad. Detta blir den sista GW-bok jag läser, ger upp på hans böcker nu. Duger tyvärr inte ens till att sälja på begagnatmarknaden då jag vill undvika dåligt omdöme.

 2. Intrig som kan ske????
  Lars Andersson, 3 maj 2017

  Jag älskar GW och hans sätt att få till intriger, men han måste korta ner, 5-600 sidor är för mycket.

 3. Sämsta GW Person hittills!
  Maria Henni Vilhelmina Hagert Palmé (Falun), 30 oktober 2016

  Tråkig,torr...ingen spänning, ingen humor.Jag har lästa alla GW' s alster.....detta är nog tyvärr den sista!Så synd när man vet kapaciteten av författaren!

 4. Inte GW:s bästa!
  Hjalmtyr Baldursson, 22 september 2016

  Jag är GW:s fan. Den boken är visserligen bra, men kommer dock inte i höjden med GW:s senaste böcker. Händelseförloppet är alldeles för sakta. Kanske den också lider för att Evert Bäckström inte har en vigtig roll i romanen(?). Det tycker verkligen det behövs lite råare personer i mellanåt för att krydda sagan.

 5. Riktigt svajig
  Uffe, 21 juni 2016

  Inte den bästa boken från G W. Visst har den sina stunder och han är ju duktig med fakta men spänningen vill inte infinna sig. Tycker även att visa partier känns som de bara är med för utfyllnad. Läsvärt men inget jag skulle välja om det fanns andra böcker i boktraven

 6. Svag text!
  Litteraturälskaren, 12 april 2016

  GW Persson kan ju verkligen skriva (eller har kunnat, åtminstone) men här tycker jag han har tappat greppet. Långa partier med helt meningslösa och klichéfyllda dialoger, resonemang om moderskap och relationer mm tillsammans med en väldigt utdragen story gör detta till en bok med mycket tomgång. Det tar sig i vissa partier, särskilt mot slutet, men det räcker inte för att göra boken läsvärd. Större delen av boken känns som en transportsträcka, tyvärr utan tydligt mål. Varken språk eller handl... Läs hela recensionen

 7. En typisk GW produktion
  Jussi, 5 april 2016

  Leif GW Persson håller stilen. En av våra samtida giganter (på mer än ett vis, hmmm...?). Utmärkt litteratur. Nobelpriset väntar inom kort.

 8. Professorn
  Stig Göran Blücher, 4 april 2016

  Trovärdig intrig. Humorn slår igenom ibland. Spänningen kommer först efter halva boken.
  Kunde kortas ner något. Överraskande, men trovärdig upplösning

 9. Säpo på insidan

  handlingen som en kunnig berättare gav oss
  LeifGW berättar lekande lätt för läsaren att följa med
  Läser gärna hans böcker.

 10. En lysande skapelse i kriminallitteraturen.
  Amaryllis, 29 mars 2016

  GW har placerat en kvinna i huvudrollen och det gör han på ett i stort sett förtjänstfullt sätt. Sedan beskriver han en klurig historia, där man får ta del av alla turer, så pass pedagogiskt att man inte har missat någonting när man kommer fram till upplösningen. Spännande in i det sista!

 11. Seg
  Rolf Carstens, 1 mars 2016

  LGWPs svar på Jan Guillous behov att äntligen skriva om kvinnor. Resultatet är segt, tjatigt om "Jag är inte bara polis, jag är mamma också". GWs utmärkta språk och stilistiska förmåga uppväger en del, men en bra redaktör hade strukit 40% av texten.

 12. Bäst före datum har passerat.
  Natanael, 20 januari 2016

  Tyvärr håller inte Bombmakaren och hans kvinna måttet, det ser ut som om Leif tappat greppet och ägnat sig åt brödskrivning på gamla meriter a la Jan Guillou.
  Idag finns det det ett flertal andra "deckarförfattare" i bl.a. grannländerna och Storbrittanien som är mer läsvärda.

 13. Nytt mästerverk av GW
  Jan Wallin, 11 januari 2016

  Världsklass! Alla kritiker till trots. Ett nytt mästerverk av GW. Kunde inte lägga boken ifrån mig. Läs den och njut!

 14. Lite besviken.....
  Lena Bergerus, 27 oktober 2015

  Såg med spänning fram att läsa ännu en bok av Leif GW, eftersom jag tycker att han en av dom bättre författarna i Sverige, men jag blev lite besviken.
  Språket var inte lika "mustigt" som det brukar vara och därför upplevde jag nog berättelsen lite slätstruken samt att allt gick så långsamt.
  Gillar man GW ska man absolut läsa den annars tycker jag man ska välja en annan bok av honom!

 15. Tunn soppa
  Barizikar, 27 oktober 2015

  En av GWs sämsta, en massa stereotyper staplade på varann, rörig story och rumphugget slut. Känns som hans när hans gamla hjältar försvann försvann också den egna inspirationen och personporträtten.

 16. Spännande och informativ
  Periodläsare, 24 oktober 2015

  En spännande bok, dock lite tradig ibland men så kanske polisarbetet är. Jag är inte en van deckarläsare men den här boken är i mitt tycke "lagom blodig" som beskriver en intressant utredning.

 17. Bombmakaren
  gillapilla, 2 oktober 2015

  Precis som sin kompis Jan Guillou har Leif GW satt kvinnor i huvudrollen. Det vinner han på för språket är mindre grovt. En spännande roman och jag hade svårt att lägga ifrån mig den innan jag kommit till sidan 555.

 18. En medioker deckare
  Johan Molin, 30 september 2015

  Detta tyckte jag var en av Leifs sämre böcker. Gillar han böcker men de na var ingen höjdare för mycket tjat och för lite handling men var kanske nått som gör nästa bok bättre eller början på nått bra hoppas nästkommande bok blir mycket bättre och håller vanliga höga klassen...

 19. Inget lyckligt slut
  Sven Jacob Arved Palme, 25 september 2015

  Jag gillar bara romaner som har ett lyckligt slut. Men i övrigt var romanen väl läsbar och kunnig och informerande om polisens arbetssätt.

 20. Inte som förut
  Roger GW, 24 september 2015

  GW hittar inte samma flow som i tidigare böcker. Läsvärd javisst,men inte sträckläsning som tidigare mästerverk. Jag ser ändå fram mot nästa bok.

 21. Ganska seg
  Kenneth B, 9 september 2015

  Har alltid gillat Leif GW Perssons böcker, men detta var en besvikelse.
  Händer egentligen ingenting tills de sista 50 sidorna och när det väl händer något så känns det lite hafsigt skrivet

 22. En ny läsupplevelse
  Sven E Johanson, 4 september 2015

  jag ser alltid fram emot en ny bok från GV och jag blir inte besviken över hans senaste. En initierad skildring 0m hur säkerhetstjänsten jobbar och jag fick lära mig mycket om muslimer och en del om hur invandringen fungerar. En bra bok tycker jag.

 23. Besviken
  Marie Faskunger, 31 augusti 2015

  Lite besviken med tanke på föregående böcker GW bjudit på.
  Lång transportsträcka innan något hände. Det positiva är dock hans humor.

 24. Jarnis - kom tillbaka
  Nils Eklund, 28 augusti 2015

  Nästan i nivå med "En annan tid..." och "Mellan sommarens...", historien är mycket bra med mycket intressant information, realism. Väldigt bra berättad.

  Upplösningen haltar, huvudpersonen hade i Lars-Martins anda sett runt hörnen vad som skulle hända. Det finns ett inneboende olösligt problem i "Mellan sommarens...". Det är genialt att knyta mannen från Mallorca till Sveavägen. Men, den Johansson som tecknas redan i "Grisfesten" och "Samhällsbärarna" hade förstått vem som mördade Kra... Läs hela recensionen

 25. Oengagerande
  Jenny Linnéa , 23 augusti 2015

  Tråkigt nog en av de sämre böcker som GW skrivit. Historien är oengagerande och lyfter aldrig riktigt. Dessutom tjatigt om en mors (ständigt) dåliga samvete.

 26. Fantastiskt bra!
  Elisabeth Grerot, 19 augusti 2015

  Boken är helt enkelt fantastiskt bra. När man tror att GW inte kan överträffa sig själv så gör han det ändå. Boken är både spännande och - för en jurist så tacknämligt - utan en massa idiotiska sakfel. Det var länge sedan jag inte kunde lägga en bok ifrån mig men Bombmakaren och hans kvinna är just en sådan bok. Storartad!

 27. Ännu en högtidsstund!
  Kenny Jönsson, 19 augusti 2015

  Varje gång det kommet ut en ny roman av Leif GW är en högtidsstund! Så och denna gång. Även om det inte är hans bästa, så håller den en fången från pärm till pärm!

 28. Tveksamt realistisk.
  Sven Ljung, 18 augusti 2015

  Början var bra - i god "LeifGW-klass".
  Sedan började den bli alltför vidlyftig och mer en äventyrsbok för
  yngre män. Alltså inte vad jag förväntar mig av Leif-GW. Betyg 3.

 29. Vad fundamentalism kan ställa till med!
  Magnus Svensson, 18 augusti 2015

  Intressant och bra beskrivning av hur spaning går till. GW är väldigt insatt i den värld han skriver om. Bra bok om ett aktuellt problem i världen idag, och vad en snedvriden religions-världsuppfattning kan ställa till Uppsala.

 30. Intressant och initierad
  Birgitta Winbäck, 12 augusti 2015

  En mycket välskriven berättelse om jakten på terrorister. Ger en god bild av hur säkerhetspolis kan agera och fungera. Lisa Mattei är en spännande bekantskap i Lei G W:s svenska polisvärld. Mycket läsvärd.

 31. Äntligen
  Anders , 11 augusti 2015

  Köper som vanlig GW:s böcker så snart de finns i bokhandeln. Tyvärr blir jag lite besviken på Bombmakaren och hans kvinna. Handlingen är väl OK, men ack så långrandig stundtals.
  Den hade nog tjänat på att kortas.

  Upplösningen helt OK dock.

  Anders

 32. Bottennapp.
  Anders T Peedu, 11 augusti 2015

  Upprepningar. Trampar vatten. För lång. Ett evigt tragglande om somalier. Man lägger ifrån sig boken tämligen ofta. Man orkar helt enkelt inte med allt tragglande. Hygglig fart mot slutet. Men helheten känns alldeles för lång.

 33. Höga förhoppningar
  Eva Werndahl, 11 augusti 2015

  är väl det man har inför en ny GW, men den här gången blev det inte så kul. Bombmakarens kvinna känns charmlös, omständig, lite som en ledsen middag på gamla rester. Lisa Mattei och medsystrar blev en samling henor. Lite för osannolika som varande av kvinnligt kön. Eller är det så den nya kvinnan ska klara av konkurrensen?

 34. Trevligt med korrekt svenska.
  Billy Göransson, 10 augusti 2015

  Välskrivet som vanligt, inget dubbel supinum här inte. Grammatiken och språkstilen sitter perfekt med korta meningar. Inga tillkrånglade bisaster som måste läsas ett par gånger innan man är säker på syftningen. Handlingen är en aning seg men beskrivningen av miljöer och personer är av toppklass, Upplösningen blir ingen överraskning. Det gick ganska enkelt att klura ut vad som skulle ske,

 35. Stark - och svag
  Olof Öberg, 10 augusti 2015

  Jag håller i princip med Staffan Yngve i en tidigare recension här.

  I motsats till en del andra har jag inget problem med den här typen av intrig, där spaningarna i sansat tempo rör sig kring något som förväntas hända snarare än kring att utreda ett begånget brott. Språket är det inget fel på, berättelsen känns till stora delar realistisk (i motsats till den absoluta majoriteten av svenska "deckare"). Men slutet är svagt, motiven känns diffusa - och det är med sorg i hjärtat som jag ... Läs hela recensionen

 36. Bra och spännande men lite seg
  Greger Zetterkvist, 10 augusti 2015

  GW har en tendens att segdra historien där upplösningen kommer först på de sista sidorna.
  Lite mer action tidigare i handlingen är önskvärt. Annars är det mycket bra

 37. Annorlunda GW Perssonbok
  Lennart Michaelsson, 10 augusti 2015

  Mera detaljrik än vanligt men ändå lättläst. GW har ett målande språk som ger läsaren bra och troliga inblickar i de förhållanden som alla parter i boken lever under! Klart läsvärd och spännande.

 38. ÄNNU EN TREVLIG LÄSUPPLEVELSE
  Mai Persson, 7 augusti 2015

  Boken är riktigt bra, precis som GW:s böcker brukar vara. Hans böcker är välskrivna, humoristiska, man får känslan att han vet vad han talar om. Dessutom kan GW skriva felfri svenska, något som har stor betydelse för mig. Även om vissa saker känns igen sedan tidigare böcker, är det roligt att läsa hans funderingar.
  I denna bok kan jag faktiskt sakna Bäckström lite grann. Hans överdrivna psykopattyp hade kanske kunnat utgöra en speciell kontrast mot den prydliga, välskurna Lisa Mattei. <... Läs hela recensionen

 39. Äntligen en ny GW
  Ingvar Petterson, 7 augusti 2015

  Som vanligt en mycket läsvärd, underhållande och spännande bok av professorn.
  Något, som jag inte kan sätta fingret på, skiljer sig från andra böcker han skrivit.
  Som vanligt kryddag med underfundig humor.

 40. Leif G W Persson
  Reidar Junter, 7 augusti 2015

  Jag har läst alla böcker av Leif G W Persson. Väntar med spänning på nästa..
  Han skriver som han pratar.

 41. Inte författarens bästa bok.
  Gunilla Gademan, 7 augusti 2015

  Ganska spännande bok men den engagerar inte riktigt. Han har skrivit bättre. Trots det tycker jag att den är läsvärd.

 42. Ingen förklaring till motiv
  Staffan Ragnar Yngve, 5 augusti 2015

  Leif G W Perssons nya deckare innehåller en spännande berättelse där handlingen hela tiden förs framåt . Hans beskrivning av en grupp somalier i Sverige som terrorister lämnar dock en del övrigt att önska.

  Gruppen som misstänks och sedan bevisas ha planerat gräsliga terrordåd, varav ett går till utförande, består av välanpassade, synbarligen välbärgade somalier, som är ledande muslimer i Eskilstuna. Det ges inte någon god förklaring till vad deras motiv kan vara för att utföra dett... Läs hela recensionen

 43. Det slirar
  Justine13, 4 augusti 2015

  Efter att ha läst den katastrofala Pinocchios näsa trodde jag på en uppryckning i nästa bok. Men icke. Den här boken slirar på tomgång i stort sett hela tiden. Ibland glimtar det till, men det är det lilla. Att det är en kvinnlig huvudperson gör det inte bättre - om han trodde att dåligt mamma samvete för sitt barn - räcker inte till - och jag borde inte jobba så mycket - skänker boken ett kvinnligt perspektiv tar han miste. Hon "pekar med hela handen" ett tiotal gånger och andra typiska GW ... Läs hela recensionen

Visa alla 43 recensioner

Fler böcker av Leif G W Persson