Skuggorna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Charlotta Lugn och Shirin Sundin (del 3)
Utgivningsdatum
2014-08-05
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100140793

Skuggorna E-bok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-08-05

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Slår man upp ordet "talionsprincipen" får man veta att det är en juridisk grundsats enligt vilken brottslingen tillfogas lika stor skada som den han åstadkommit. Populärt uttryckt i Andra mosebok: "liv för liv, öga för öga, tand för tand, hand för hand, fot för fot, bränt för bränt, sår för sår, skråma för skråma". Man kanske kan säga att den fortfarande tillämpas som idé: ju grövre brott, desto längre straff. Men för "skuggorna" är fängelse eller böter inte nog. För dem gäller bränt för bränt, sår för sår. Bokstavligen.I Katarina Wennstams nya roman får vi möta en annorlunda sorts brottslingar. De ser sig mer som rättsinstans. Om en man blivit dömd för ett brott, suttit av sitt straff och kommit ut igen, är det inte säkert att skuggorna tycker att han sonat sin skuld till samhället. För om det är en man som misshandlat eller förgripit sig på en kvinna så står de där och väntar på honom, på att få slå till och tillfoga sår för sår, brännmärke för brännmärke, syra för syra. De är starka, snabba och osynliga, och lika snabbt som de dyker upp ur skuggorna försvinner de igen. Det blir Charlotta Lugns uppgift att spåra och gripa dem. Och försvarsadvokat Shirin Sundin ställs inför ett både moraliskt och juridiskt dilemma: vem är offer och vem är förövare i de här fallen? Skuggorna är en fristående fortsättning på Svikaren och Stenhjärtat, en romansvit om brott som begås mitt ibland oss, av oss själva, och där brottslingarna skyddas av allas våra fördomar och förutfattade meningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skuggorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 22 augusti 2014

    Den här boken hade jag mycket höga förväntningar på. Och jag blev verkligen inte besviken. För Katarina Wennstam har ännu en gång skrivit en fantastiskt bra bok.

    Jag har läst allt som Katarina har gett ut tidigare. Och jag har tyckt mycket om allt hon har skrivit. Först hennes två dokumentära böcker, "Flickan och skulden" och "En riktigt våldtäktsman". Sen hennes första trilogi med spänningsromanerna, "Smuts", "Dödergök", och "Alfahannen". Och slutligen den här nuvarande trilogin sp... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katarina Wennstam