Evighetens rand (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Giganternas fall (del 3)
Antal sidor
1037
Utgivningsdatum
2014-09-16
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Peter Samuelsson, Lena Karlin
Originaltitel
Edge of Eternity
Medarbetare
Mattsson, Marina (form)
Dimensioner
235 x 165 x 63 mm
Vikt
1405 g
SAB
Hce
ISBN
9789100140939
Evighetens rand (inbunden)

Evighetens rand

(71 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-09-16
221
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast tisdag 17 december för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor

Äntligen är det dags för finalen i Folletts storslagna hyllade svit Århundradet ! I nya spännande Evighetens rand har vi nått fram till de dramatiska årtionden mellan 1960 och 1989. Som vanligt bjuder Follett på ett sprakande persongalleri, fängslande intrig och en fantastisk läsupplevelse!

Evighetens rand är den storslagna finalen på Ken Folletts romantrilogi om fem familjers öden under 1900-talet. Berättelsen, som inleddes med Giganternas fall och Världens vinter, har nu nått fram till de dramatiska årtiondena mellan 1960 och 1989. Familjemedlemmarnas liv flätas samman mot en fond av sociala, politiska och ekonomiska omvälvningar: medborgarrättsrörelsen, Berlinmuren, kriget i Vietnam och Kubakrisen. Det är en tid av passion, revolution och politiskt spel - och av rock'n'roll.

Den östtyska läraren Rebecca Hoffman upptäcker att Stasi spionerar på henne och fattar ett hastigt beslut som kommer att påverka hennes familj för resten av livet. Juristen George Jakes blir rekryterad till Robert Kennedys justitiedepartement och befinner sig plötsligt mitt i kampen för medborgerliga rättigheter, samtidigt som han måste utkämpa en annan strid på det mer personliga planet. Cameron Dewar, sonson till en senator, går med på att bli spion för att tjäna de högre syften han tror på, men tvingas inse att världen är en farligare plats än han kunnat ana. Och Dimka Dvorkin, en av Nikita Chrusjtjovs unga medarbetare, dras in i det kalla kriget mellan Sovjetunionen och USA, medan hans syster Tania tar sig från Moskva till Kuba, Prag och Warszawa - och rakt in i historien.

Om Århundradet-trilogin:

"Medryckande berättad och läsvärd ända till slutet."
The New York Times Book Review
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Evighetens rand
 2. +
 3. Världens vinter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens vinter av Ken Follett (storpocket).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Evighetens rand. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kunde gjorts bättre
  Peter Berndts, 15 januari 2015

  Efter att ha läst den tredje delen av Ken Folletts 1900 tals serie så tycker jag att den sista boken är den svagaste delen. För att täcka ett så stort skeende, från 60 talets medborgarrättsrörelse till murens fall 1989, så räcker inte drygt 1000 sidor till. Speciellt inte när bokens huvudpersoner befinner sig i händelsernas centrum och om man vill få mer djup i själva handlingen. Follett borde skrivit en del till och kanske försökt att fördjupa det historiska skeendet. Det hade helt klart he... Läs hela recensionen

 2. Bra bok
  Lars-Erik Roland Johansson, 30 december 2014

  Detta är en bra bok precis som det två andra i trilogin. Det är många sidor så det tar ett tag att läsa. Har en tredjedel kvar vilket är bra, annars hade det varit slut.

 3. En bildande bok
  claes almqvist, 20 oktober 2014

  Intressant och bra skriven som alltid. jag har läst de flesta av hans böcker och inte blivit besviken. Lite vågat skrivet om Jack Kennedy då! Har inte läst färdig Evighetens Rand än.

 4. 1900-talet i tre band
  Bo Engström, 20 oktober 2014

  Äntligen kom då slutet i trilogin om det politiska 1900-talet. Ken Follett lyckas få sina nyckelpersoner att ta och vara på plats i 1900-talets skeenden även denna gång.
  Historia i en lättläst version som ger en tankeställare även för oss i Sverige.

 5. Slutet ??
  Pirre, 3 oktober 2014

  Follett har verkligen koll på historien ! Lagt in sina familjer i händelsernas centrum . Personligen tycker jag att han kunde haft mer om familjerna under själva kriget nu hoppar vi fram i tiden och personer som man "fäst sig vid" i förra boken och vill veta mer om har fått en obetydlig roll eller nämns bara i förbigående som avlidna osv.
  Min personliga önskan vore att Follett skrev 4 böcker med" tätare tidsskildringar". Konceptet är dock suveränt och jag sträckläste boken "fast man vet ... Läs hela recensionen

 6. Ken Follet är en gudabenådad berättare
  Lars Olof Nils Olofsson, 2 oktober 2014

  Jag började läsa K F's 1900-talskrönika utan överdrivna förhoppningar! Han har varit lite ojämn genom åren och mitt intresse började med "Svärdet och spiran". ( Förutom "Nålens öga" förstås).
  Hans senaste trilogi har emellertid fått mej att fullständigt kapitulera och låtit mej dras med i berättelsen med njutning!
  Strax innan jag läste hans senaste bok "Evighetens rand " läste jag Jan Guillous senaste bok i hans serie om 1900-talet!
  Snacka om klasskillnad!
  Läs Ken Follets medryckande spännande romansvit!

 7. Synnerligen läsvärd
  gunnarsro, 30 september 2014

  Ken Follet har gjort en fantastisk reserch och fängslar läsaren till sista punkten. Det är entusiasmerande att följa människorna i de olika delarna av världen och hur deras liv sammanfaller.

 8. Bra Follett!
  David, 30 september 2014

  Ken Follett är lysande på att skriva böcker som inte går att lägga ifrån sig. 1050 sidor känns snarare som 450 och man hoppas hela tiden att det inte ska ta slut.
  Den här trilogin är nog det mest fängslande jag läst av Follett. På ett smart sätt knyter han ihop ett antal familjers öden under 100 år och lyckas få in personerna i många avgörande världshändelser under 1900-talet. Även om böckerna är fiktion känns det skönt att han gjort sin research och inte slarvar med väsentliga fakta. Så ... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Ken Follett

Bloggat om Evighetens rand