Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Playground (del 1)
Antal sidor
441
Utgivningsdatum
2015-10-21
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Mattsson, Kalle (form)
Dimensioner
220 x 150 x 35 mm
Vikt
620 g
SAB
Hc
ISBN
9789100141066
Playground (inbunden)

Playground

(108 röster)  |  Läs 26 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-10-21
202
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Playground - en annan sida av Lars Kepler.

Under en insats i Kosovo blir löjtnant Jasmin Pascal-Anderson skjuten och hennes hjärta står stilla under fyrtio sekunder. När hon återvänder till livet kan hon inte sluta tala om att döden börjar med en våldsam hamnstad där de styrande håller på att förlora kontrollen över den organiserade brottsligheten.
Jasmin behandlas för sin krigspsykos, lämnar det militära och försöker leva ett stillsamt liv när någonting fruktansvärt händer. Tillsammans med sin femårige son hamnar hon i en bilolycka. På sjukhuset upptäcker läkarna en blödning från sonens kranskärl. För att kunna operera honom måste de stanna hans hjärta.
Ingen kan svara på om de många vittnesmålen från tillfälligt döda bara beror på att hjärnan reagerar panikartat på syrebristen som uppstår när hjärtat står stilla. Men Jasmin törs inte ta risken. Hon vet att hennes son inte kommer att klara sig tillbaka till livet på egen hand om hamnstaden finns på riktigt.
Den andra sidan är en mycket farlig plats och farligast av allt är lekplatsen - playground.

"Playground är en våldsam, dramatisk, fantasifull och tankeväckande historia och makarna Ahndoril har skapat ett imponerande detaljrikt och levande dödsrike, så väl beskrivet att man nästan känner dofterna från de trånga gränderna och fukten från havet."
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Playground
 2. +
 3. Kaninjägaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Lars Kepler (pocket).

Köp båda 2 för 256 kr

Kundrecensioner

Det finns 26 recensioner av Playground. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Långttåkig
  Camilla Andersson (Norrköping), 4 februari 2017

  Jag älskar Keplers böcker om Jona och blev så besviken på den här boken som bytte karaktärer. Olycka efter olycka, våld efter våld, en massa förlyttningstid..det blev tråkigt och kändes väldigt ödesmättat. Skjutna, knivhugga och ändå ställa sig upp igen och fortsätta.. Hur mycket ska dessa personer råka ut för! Det blev bara blodigt och aldrig intressant. Samma beskrivning om och om igen av den "dystra" miljön i hamnstaden med ett stort antal nakna döda men levande människorna.

 2. långtråkig
  Ewa , 1 augusti 2016

  Hoppades på spänning efter deras tidigare böcker, och tog mig igenom ca 90 sidor, hoppades på att intresset skulle vakna men bara en massa detaljer om "hamnstaden" -som en beskrivning av en fattig kinesisk hamnstad in absurdum. Bläddrade lite här o där sen men förutom våld mest samma tragglande,läste sista 20 sidorna,bättre när man hamnar i verkligheten. Gillar man fantasy kanske den är ok???

 3. Bra bok!
  49-åringen, 28 juli 2016

  Ni som gnäller på att det är en fantasy värld. Tips: -Alla Keplers böcker och faktiskt all skönlitteratur över huvud taget är påhittade. Ledsen att behöva förstöra er verklighetsuppfattning? ;-)

  Denna bok är jobbigt spännande. Som vanligt med Kepler har det hänt massvis redan innan 50 sidor. Så det är action från början till slut. Temat med vad som händer efter döden är djärvt och annorlunda. Bokens huvudperson Jasmin är en riktig tuffing som är lätt att sympatisera med.

  De... Läs hela recensionen

 4. Keplers sämsta
  Carolyn Johanson, 15 juli 2016

  Boken får ett poäng därför att jag med viljekraft trots allt lyckades läsa ut den. Jag anser att den är felaktigt rubricerad som thriller. Större delen av den utspelas i en fantasyvärld, något som har svårt att fånga mitt intresse. Kanske kunde man ha kallat den för en fantasy/thriller, så att man som läsare får en bättre uppfattning om boken innan man köper den..I fantasyvärlden utspelar sig så mycket våld och blod stup i ett under förfärligt många sidor utan särskilt många växlingar att ja... Läs hela recensionen

 5. sämsta , jag orkade att läsa bara 85 sidor
  Musse 50, 18 maj 2016

  det sämsta bok jag har läst nånsin ,ingen spänning alls ..jag kunde orka att läsa bara 85 sidor,
  ingen mera Lars Kepler

 6. Play Ground
  Kent Landin, 8 april 2016

  Jag tycker denna bok av Kepler är den klart sämsta dom har skrivit.
  Handlingen rör sig i en fantasy värld som hela tiden är mörk och våldsam
  Tycker inte den är spännande heller

  Häls Kent

 7. dålig
  Margareta Gamma, 30 mars 2016

  har läst dom andra böckerna som dom skrev så är denna en besvikelse den är inte en värd att ha på rea man skulle ha blivit varnad så jag varnar alla köp den inte

 8. Två världar och en strid.
  Rebecca F, 29 mars 2016

  Vardagsgrå verklighet och dödsrikets spökvärld. I dödsriket en ändlös rad av strider, kamp och flykt, som skildras med hordvis av detaljer. Fantastiskt med detaljerna men ändå obegripligt svårt att komma ihåg. En spänning som i ett dataspel.

 9. superbra, men det saknas nåt...
  Eva Charlotte Riheim, 4 mars 2016

  Jag tycker boken var fantastisk med alla detaljer och beskrivningar. Jag kom in i världen jag inte ville lämna. MEN boken känns för snabbt skriven, som att man vill få slut på den så fort som möjligt. Poff så var man inne i slutkampen och poff så var den slut. Känner också att slutet, hur bra det än var, lämnade mig lite väl tom. Det saknas ett "closure" för Ting och Jasmin. Det kändes också som att boken faktiskt inte borde sluta där den gjorde. Jag hoppas verkligen det kommer en del två för... Läs hela recensionen

 10. Kommentar

  Som alltid är Lars Keplers böcker otroligt bra. Visste inte att det var de vanliga personerna som det handlade om så det var en överraskning men positiv.

 11. Nej nej
  Evis , 18 februari 2016

  Som flera andra skrivit är inte denna bok nåt för oss som gillat deras tidigare böcker. Det här är en helt annan typ av bok och personligen tycker jag den var riktigt dålig, inte värt besväret. Älskade deras tidigare böcker så jag blev besviken.

 12. Annorlunda men mycket läsvärd
  Thomas Nord, 7 februari 2016

  Förstår om denna bok är lite svår för Keppler-entusiaster. Överlåter lite mer till din fantasi men ingen blir besviken om man söker action och spänning, om än i lite annorlunda form. Full pott, sträckläste denna godbit till bok.

 13. Magisk!
  Hilma Wild, 10 december 2015

  Jag bara älskar denna bok. Helt annorlunda än Keplers tidigare, men det gör ingenting alls. Spännande ide om vad som händer när man dött (eller tillfälligt dött). Miljöerna är så väl beskrivna att jag har en inre tydlig bild om hela topgrafin i den kinesiska hamnstaden. Vackert jobbat, Kepler!

 14. Neeeej
  ninni, 7 december 2015

  Jag blev besviken på denna bok. Den var inte spännande alls, för mycket beskrivande av miljöerna och en orgie i våld och blod......usch.😔

 15. Playground, en aria i självgodhet
  Pär David Nilsson, 3 december 2015

  -från författarnas sida.

  Jag har verkligen högaktat deras tidigare verk. Men efter ha läst författarnas syn på vanliga "Svenssons" och nu, ett par månader senare när jag nästan kämpat mig igenom Playground så inser jag att denna bok är konstlat framställt för att ha en komplex historia med enda(?) mål. Att inbringa $$$ till skaparna. Tyvärr -så är boken en besvikelse rakt igenom. Kanske var mina förväntningar alltför högt ställda. Det blir dock svårt att lyfta deras nästa bok i serie... Läs hela recensionen

 16. Besvikelse
  Beata Koraszewska, 25 november 2015

  Det är absolut inget fel på språket och berättelseflöde, men så annorlunda jämför med de tidigare böckerna. Lite för mycket fantasy och konstigheter för min smak. Jag saknar Joona och Saga och vill att de kommer tillbaka. Hoppas, hoppas, hoppas....

 17. Fiasko
  Henrik Edin, 16 november 2015

  Kan bara instämma att denna bok var en klar besvikelse, med tanke på hur höga förväntningar jag hade. Jag tyckte det skulle bli intressant med en ny historia där inte Linna var med, men tyvärr så blev det ett totalt fiasko.
  Dom andra böckerna av Kepler har varit välskrivna, spännande och underhållande, denna bok var mest långtråkig och intetsägande, dessutom med lite väl onödigt brutalt våld som inte gjorde boken bättre.

 18. Lekplats för Kepler?
  Dick Sahlberg, 15 november 2015

  Jag hör till dem som har hyllat böckerna om Joona Linna och såg som så många andra fram mot den nya boken av Lars Kepler, även om jag förstått att paret Ahndoril den här gången gått andra vägar. Och det har de gjort med besked. Man får en känsla av en omfattande research med inriktning på kinesisk kultur och språk, dessutom grundlig medicinsk information. Men tyvärr, den här boken riktar sig till en annan läsekrets än den jag tillhör och blir en besvikelse. Även den som tilltalas av fantasy o... Läs hela recensionen

 19. Mycket bra!
  Seppan (Värmdö), 13 november 2015

  Släpp alla förutfattade meningar och glöm bort alla deckare för en stund.
  Läs denna bok med ett öppet sinne så kommer du att kunna njuta av en välskriven och spännande bok i en annorlunda miljö.
  Vet inte vilken genre den skall tillhöra? Kanske något eget.
  Ser fram emot en fortsättning!!

 20. Kom tillbaka Kepler
  iåcoff (Malmö), 7 november 2015

  Detta var det sämsta jag läst, trodde jag fått fel bok. Denna bok är för tonåringar eller drömmare inte för deckare- och thriller fantaster. Väntat på en Kepler som jag tycker skriver bra men tyvärr denna bok är som boken skriven en avgrund, HEMSK

 21. Besviken
  Sally, 5 november 2015

  Instämmer med föregående som har skrivit. Den är ju helt olik de andra böckerna de skrivit. Förväntningarna blir ju rätt höga om man jämför med dem. Och tyvärr så höll den inte alls samma klass, orkade knappt läsa klart boken.

 22. Undvik denna, en riktig besvikelse
  abigbear, 4 november 2015

  Förväntningar på en ny Kepler var höga men denna når inte upp till någon nivå alls. En stjärna är för mycket men det gick inte att registrera lägre.

  Denna är något att läsa när alla andra böcker är lästa, och då menar jag detta bokstavligt och inkluderar alla författare på alla språk. En av de sämsta böcker jag läst.

  Gör om, gör rätt Lars Kepler.

 23. Inte samma klass
  Ulf Berg, 4 november 2015

  Älskat de tidigare böckerna av Kepler.
  Första tredjedelen av denna var väldigt bra, sen blir det väldigt långsamt och känns som om samma saker händer hela tiden.
  Såg fram emot den. men blev väldigt besviken.

 24. Detalj beskrivningar till överdrift.
  Julia Cristina Gulin, 4 november 2015

  En riktig besvikelse. Själva berättelsen skrivs ner på 10 sidor. Resten av sidorna handlade om hur rum och gator såg ut.

  Ett misslyckande för paret "Kepler"

 25. Spänning på högsta nivå

  Keppler är en av mina favoritförfattare som alltid levererar.
  Även så denna gången. Han håller en spänning genom hela boken som gör att det alltid är nervkittlande från början till slutet.

 26. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 27 oktober 2015

  Jag har läst alla dom fem böckerna av Lars Kepler tidigare. Och jag har tyckt mycket om böckerna av pseudonymen Lars Kepler, som består av det gifta paret Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril.

  Fem böcker om kommissarie Joona Linna har dom hittills skrivit, och alla har fått mycket bra betyg från mig. Här är en länk till den senaste boken, "Stalker", som fick högsta betyget från mig. I det blogginlägget så finns det även länkar till mina recensioner av dom tidigare böcker... Läs hela recensionen

Visa alla 26 recensioner

Bloggat om Playground