Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-12-16
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Gun-Britt Sundström
ISBN
9789100141233

Stolthet och fördom E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2013-12-16

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 12 format & utgåvor
Stolthet och fördom är en av de där riktigt mäktiga kärleksromanerna som man kan läsa gång på gång. Berättelsen om hur Elizabeth Bennet och den svåråtkomlige mr Darcy på kringliga vägar kantade av förvecklingar och högmod långsamt närmar sig varandra hör till litteraturhistoriens verkliga höjdpunkter. Med sitt rika och engagerande persongalleri, sina vackra miljöer och med sin subtila humor har romanen inspirerat och fängslat otaliga läsare världen över och fortsätter att göra så.

Jane Austens klassiska roman gavs ut i England 1813 och den första svenska översättningen utkom 1920. Nu återutges den i nyöversättning av Gun-Britt Sundström och med efterskrift av författaren Malte Persson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stolthet och fördom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ett mycket bra översättning
    Gavin., 3 juli 2022

    När man översätta ett bok som är skrivit på gammalmodiga språk, oftast försöker man att spegla det i mans egna språkval, och det händer att det går i överkurs, och boken blir onödiga svartläst. Så är inte fallet här.

    Berättelsen själv är genialt. Det finns nya saker att hämta vid varje läsning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jane Austen