Blodets meridian (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-10-10
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Ulf Gyllenhak
ISBN
9789100141608

Blodets meridian E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-10-10

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Detta är en vilda västern-berättelse, men knappast av det slag ni läst eller sett förut. I "Blodets meridian" kommer våldsamheten och utsattheten i 1800-talets amerikanska vildmark en så nära att språket nästan känns som en egen materia.

Cormac McCarthy har byggt sin berättelse på en av 1800-talets många brottslegender, om ett gäng skalpjägare som undan för undan riktade våldet inte bara mot stridförande apacher, utan mot alla som kom i deras väg i Sonora-öknen mellan Texas och Mexico.

"Blodets meridian" utkom 1985 och anses av många som McCarthys bästa roman, en fascinerande kombination av historisk roman och filosofisk betraktelse, som pekar fram mot senare mer berömda verk som "Gränstrilogin", "Vägen" och "No Country for Old Men".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blodets meridian. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Febrig poesi från helvetet
    Knutte Knöl, 10 juli 2024

    På albumet Rain Dogs från 1985 berättar Tom Waits i "Tango til theyre sore" om tarantellan, dansen där den som - enligt myten - blir biten av vargspindeln, är dömd att dansa i hetsande panikartad extas till dess att man förhoppningsvis kommer ut helskinnad och renad från synd, på den andra sidan. Huruvida protagonisterna i McCarthys Blodets Meridian, hyser några som helst förhoppningar om att klara sig helskinnade och komma ut på den andra sidan eller ej, är oklart. Dansar gör de dock. Och dö... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Cormac McCarthy