Sommarens bästa pocketerbjudande
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Skånes historia (del 1)
Antal sidor
639
Utgivningsdatum
2016-10-11
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Illustratör/Fotograf
Anna Torsteinsrud
Dimensioner
245 x 175 x 40 mm
Vikt
1271 g
SAB
Ncba
ISBN
9789100142063
Skånes historia. D. 1, 11500 f. Kr.-1375 e. Kr. (inbunden)

Skånes historia. D. 1, 11500 f. Kr.-1375 e. Kr.

(16 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-10-11
228
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Skånes sak är vår

Skåne är mer än någon annan del av Sverige ett kulturlandskap. Hit kom de första människorna, här byggdes det nuvarande Sveriges första domkyrka och här grundlades tidigt ett universitet. Närheten till kontinenten och positionen som gynnat sjöfarten har gjort att Skåne snabbt påverkats av strömningar ute i Europa, samtidigt som det strategiska läget även gjort området utsatt och omstritt. Här har många av Nordens maktkamper utspelat sig, kungar har drabbat samman och kyrkan har deltagit i de världsliga intrigerna.
Gunnar Wetterberg har tagit sig an uppgiften att skriva Skånes historia, ända från den första bevarade bosättningen till idag. I denna första del av tre berättas om förhistorien, järnålderns och vikingatidens samhällen, medeltidens strider och maktkamper. Det är en hisnande resa, kunnigt och spännande skildrad och illustrerad med ett rikt bildmaterial. Perfekt läsning för skåningar, sommarboende på Österlen - eller alla med historieintresse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Skånes historia. D. 1, 11500 f. Kr.-1375 e. Kr.. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Viktigt i historieundervisningen!
  Hawaiifantasten, 30 oktober 2017

  Intressant och behövlig bok. Skånes historia är delvis Danmarks historia, delvis Sveriges historia! Viktigt att komma ihåg detta även i skolornas historieundervisning!

 2. Skånes historia del 1
  Anders Hansen, 8 augusti 2017

  Mycket bra bok! Jag läser den med stort nöje! Väntar med entusiasm på nästa del! Gunnar är en underhållande och bra författare!

 3. Spännande utförlig Skånehistoria
  B L Parker, 13 april 2017

  Detta är ett verk som fyller en kunskapslucka, som visar Skånes plats i Nordeuropas maktpolitik, liksom dess dominerande roll under en kort tid i förhållandet till Sverige. Boken levandegjorde makthavares intriger och fick läsaren att associera till nutid, snarare än till patriotisk historieskrivning

 4. Spännande om vår tidiga historia!
  Carina Ivarsdotter Lindahl, 27 december 2016

  Mycket välskriven och fängslande beskrivning av tiden då Skåne befolkades. Man får följa hur olika grupper har kommit vandrande och slagit läger. Ibland har de lämnat landet igen för att efter en tid återkomma. Deras efterlämnade verktyg, matrester och gravar berättar en del av deras historia. Gunnar Wetterberg har förmåga att ge förfluten tids människor blod och liv på ett sätt som gör att även den tid som ändå ligger så långt från oss blir spännande och rik på upplevelser. Läsupplevelsen kan rekommenderas!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Skånes historia. D. 1, 11500 f. Kr.-1375 ...