Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2014-10-23
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
& Form, Bok (form)
Dimensioner
220 x 142 x 25 mm
Vikt
424 g
SAB
Oaa
ISBN
9789100142292
Nödrop : när krisen kommer (inbunden)

Nödrop : när krisen kommer

(25 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-10-23
199
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
För tio år sedan gick Lottie Knutson rakt genom TV-rutorna i ett vinterkallt och chockat Sverige. Flodvågskatastrofen drabbade många tusen svenskar på plats i Thailand och Sri Lanka. Än fler påverkades indirekt: anhöriga, vänner, hjälparbetare, makthavare. Nästan hela Sveriges befolkning berördes känslomässigt. Som informationsdirektör på ett av de stora reseföretagen var det bland andra Lotties uppgift att hantera den fruktansvärda situationen. Men redan före tsunamin hade hon yrkesmässig erfarenhet från massuppsägningar, Gottrörakatastrofen, halvfärdiga hotell och bussolyckor. Efter tsunamin följde svin- och fågelinfluensor, SARS och askmolnet som ställde till det för hundratusentals européer 2010. I Nödrop ger Lottie sin högst personliga bild av vad som hände bakom kulisserna, främst under tsunamin men också vid andra kriser. Hon möter människor, drar lärdomar och ger verktyg inför den dag läsaren hamnar i en kritisk situation. Vilka krafter sätter stora trauman igång? Hur reagerar myndigheter och politiker, och vad händer med dem som drabbats personligen? Vilka redskap kan man använda när man själv utsätts för hård press? För de flesta är sannolikheten för ytterligare en flodvåg minimal. Kriser, däremot, drabbar alla. Det är bara en fråga om när - och om hur väl förberedd man är när det händer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nödrop : när krisen kommer
 2. +
 3. Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå v... av Hans Rosling, Ola Rosling, Anna Rosling Rönnlund (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Nödrop : när krisen kommer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Når inte fram
  Anni, 5 april 2016

  Boken börjar som förväntat med en beskrivning av tsunamikatastrofen i Thailand, men efter några kapitel kommer författarinnan in på helt andra spörsmål. Berättar exempelvis ingående om en kvinna som blivit illa behandlad på jobbet och andra, i sammanhanget, fullkomligt ointressanta utvikningar innan hon återkommer till krishanteringen av tsunamikatastrofen. Jag betvivlar inte att Lottie Knutsson har en värdefull berättelse att förmedla, men hon borde tagit hjälp av en författare som förmått s... Läs hela recensionen

 2. Mer en lärobok i krishantering
  Pelle L, 12 augusti 2015

  Intressant läsning som ger perspektiv och viktiga kunskaper för de som i sin yrkesroll är inblandade i krishantering och beredskap.

  Ger den ödmjuke många goda råd och insikter i hur man kan undvika egna misstag vid stora samhällstrauman.

 3. Handbok i krishantering
  Göran Frantz, 6 december 2014

  Lottie Knutson tar oss med på en resa genom olika kriser och dess hantering. Det är viktigt att
  vara förberedd och ha en organisation för att hantera olika uppkomna kriser på ett adekvat
  sätt. Knutsons välformulerade och lättlästa bok vänder sig mot kommunikatörer i organisationer
  som HR-personal i första hand, men även en vanlig läsare hittar användbara tips i en stressad
  situation.

 4. Kriser
  Eva Särneryd, 2 december 2014

  Den behandlar saker som vi är med om och utsätts för nästan dagligen bara det att det hon beskriver är ibland på en högre nivå än det dagliga livet. Hon talat också om utrensandebeteendet som finns på många arbetsplatser, personer som inte passar in i "mallen" rensas ut. Ledarskapet som är urdåligt på många arbetsplatser för att inte säga något ledarskap alls! Tack till Lottie eftersom hon fick mig att inse att jag gjort ett rätt val, att gå från min arbetsplats medan jag hade styrka och mod och inte från ett jobb till ett annat utan bara gå.

 5. Lättläst och begripligt allvar!
  Ursula, 20 november 2014

  Allt du ännu inte visste om hur lätt man kan fördjupa en kris. En bok för dem som är intresserade av att lära sig mera om hur politiska och mediala strukturer, hierarkier och beslut styr olika processer och hur man kan hantera det. Samtidigt en bok för alla dem som på allvar vill utvecklas till ansvarsfulla och engagerade ledare.

 6. Erfarenhet av kris!
  Sven S, 19 november 2014

  Analys av kriser, vad gick rätt, vad gick fel.
  Efter krisövningar går det att improvisera på rätt sätt när krisen kommer.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Nödrop : när krisen kommer