Isaac Grünewald : modernist och människa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2015-09-22
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Lyth, Annika (form) / Lyth, Annika (form)
Dimensioner
246 x 178 x 40 mm
Vikt
1182 g
SAB
Gcz Grünewald, Isaac
ISBN
9789100142841

Isaac Grünewald : modernist och människa

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-22
329
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Isaac Grünewald (1889-1946) växte upp i extrem fattigdom i en judisk familj med tretton barn på Söder i Stockholm. Tidigt sparade han ihop till enkelt målarmaterial och sågs redan som femtonårig som ett konstnärligt löfte. Nitton år gammal befann han sig i Paris som elev till Henri Matisse. De målningar han ställde ut i Stockholm två år senare bemöttes med okvädingsord och nedsättande recensioner. Isaac Grünewald hade börjat sin bana som ledande modernist.

Även om den svenska publiken hade svårt att acceptera Grünewalds djärva nyskapande konst blev han snart en framstående medlem av det europeiska avantgardet, och idag räknas han som en av 1900-talets stora svenska konstnärer.

Per I. Gedin skildrar livfullt människan och konstnären Grünewald i såväl motgång som framgång: hur måleriet blev en livslång kamp där han aldrig blev nöjd och ständigt sökte nya vägar, det komplicerade äktenskapet med Sigrid Hjertén, de återkommande antisemitiska förföljelserna och de många konflikter som var en del av Grünewalds liv; hans orättfärdiga fängelsestraff och plötsliga och förtidiga död.

Isaac Grünewald är en av Sveriges färgstarkaste och mest omtalade konstnärer. Trots detta har det inte funnits någon heltäckande biografi förrän nu. Här tecknas hans dramatiska liv i en rikt illustrerad volym.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Isaac Grünewald : modernist och människa
 2. +
 3. SIGNERAD - Hej jag har CP!

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Hej jag har CP! av Jenny Larsson, Emma Barrstrand (kartonnage).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Isaac Grünewald : modernist och människa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svensk konst
  Lucyna Smolowicz, 17 mars 2018

  Mycket intressant och lärorik bok, som visar både konstnärens liv och även utveckling av konst i Sverige i början på 1900-talet.

 2. Utmärkt översikt betr Isaac Grunewald
  carlsson sven-åke, 4 november 2015

  Utmärkt översikt av Isaac Grunewald och hans konstutövande. P. Gedin har på ett bra sätt balanserat med äldre, välkänt material och för mig okänt dito nytt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Per I Gedin