Näktergalens död (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Nina Borg (del 3)
Utgivningsdatum
2015-01-04
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Margareta Järnebrand
ISBN
9789100142964

Näktergalens död E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-01-04

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Natasha Dorosjenko från Ukraina misstänks för mordförsök på sin danske exkille Michael och ska förhöras av polisen i Köpenhamn, men på väg till förhöret lyckas hon fly. Kort därefter hittas Michael död i sin bil med händerna krossade. Tre år tidigare mördades Natashas ukrainske man på samma sätt i sin bil, så jakten på Natasha intensifieras. Röda Kors-sjuksköterskan Nina Borg känner väl till Natasha genom sitt arbete på en flyktingförläggning. Hon har svårt att tro att Natasha är en brutal mördare, men hon måste inse att det är mycket hon inte vet om den kvinna som hon har försökt hjälpa i flera år. Hon engagerar sig i fallet - och det är inte första gången hennes samvete har lett till att hon blivit indragen i dramatiska skeenden. Nu fortsätter dramatiken. Någon försöker föra bort Natashas åttaåriga dotter från förläggningen där hon befinner sig och Nina försöker ta reda på sanningen. Varför stack Natasha sin väg? Varför måste två män som hon levt med dö? Det visar sig att svaren på frågorna har rötter som går tillbaka till en svältdrabbad by i Stalintidens Ukraina. Näktergalens död är den tredje kriminalromanen om eldsjälen Nina Borg. Händelserna i de båda tidigare Pojken i resväskan (på svenska 2012) och De oönskade (2013) har också förgreningar i Östeuropa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Näktergalens död. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 20 januari 2015

  Det här är den tredje boken i en serie danska kriminalromaner och sjuksköterskan Nina Borg.

  Precis som dom två tidigare, "Pojken i resväskan" och "De oönskade", så utspelar dom sig delvis i Danmark, och delvis i Östeuropa. Den här gången i Ukraina.

  Tyckte om den här boken, precis som jag har gjort med dom två tidigare.

  Spännande, välskriven, och lite annorlunda. Men kanske något väl invecklad.

  Rekommenderas. Men läs helst böckerna i rätt ordning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna