Väckelse (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-11-12
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Boo Cassel
ISBN
9789100142971

Väckelse E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-11-12

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
New England, tidigt 60-tal. Sexårige Jamie Morton leker på gården när en skugga faller över honom och en man i svart kavaj tornar upp sig mot himlen. Det är första gången Jamie träffar pastor Charles Jacobs - ett möte som kommer att prägla hans liv. Med sin vänliga fru och livlige son blir den unge nyinflyttade pastorn genast omtyckt i staden. Jacobs är inte bara hängiven sitt prästerliga kall, han drivs också av en hemlig besatthet av elektriska experiment. Jamie delar hans fascination och mellan dem båda knyts ett särskilt band. Men när tragedin drabbar Jacobs familj slås idyllen i spillror. Övertygad om att Guds existens är en omöjlighet chockar pastorn samhället i grunden och tvingas lämna staden. Charles Jacobs skugga kommer dock inte att lämna Jamie. Den bara mörknar med åren. När de båda möts igen är Jamie i trettioårsåldern, en heroinmissbrukande musiker som befinner sig i fritt fall. Återigen får Jacobs Jamies liv att ändra riktning, och återigen dras han in i den allt mer maniske före detta pastorns försök att väcka liv i universums dolda krafter. Krafter som kan hela, men också skada. I samma anda som H.P. Lovecrafts och Edgar Allan Poes skräckberättelser ställer Stephen Kings Väckelse den skrämmande frågan om vad som väntar på andra sidan döden. Det är en mörk roman om den största fasan av alla: att förlora dem man älskar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Väckelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 26 november 2014

  Åh! Vilken bra bok! Tänk att Stephen King aldrig gör mig besviken! Helt klart en av årets bästa böcker!

  Det spelar ingen roll om det är skräck och/eller övernaturligt i böckerna. Eller om det bara är mer "vanliga" romaner. Böckerna är lika bra, oavsett vad han skriver om.

  Det finns ingen som skriver som han gör. Varje sida är en njutning. Även om han skriver om dom mest triviala saker, så fascinerar det mig.

  Speciellt när han skriver om barn, familjerelationer, "de... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stephen King