Till skogs (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Dublins mordrotel (del 1)
Utgivningsdatum
2014-12-01
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Peter Samuelsson
ISBN
9789100145071
Till skogs (e-bok)

Till skogs E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-12-01

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När Adam Ryan var tolv år sprang han och hans vänner till skogs för att leka. Adam hittas så småningom pressad mot en trädstam med minnet totalt utsuddat och skorna fyllda med blod. Vännerna återfinns aldrig. Tjugo år senare är Adam Ryan utbildad kriminalassistent. Han har bytt namn och tror att han lagt sitt förflutna bakom sig, då han tilldelas ett mordfall som utspelar sig i hans gamla hemstad i närheten av Dublin. Tolvåriga Katy Devlin har hittats mördad vid en arkeologisk utgrävning inte långt från skogen där Adam och hans vänner försvann. Kroppen bär spår av sexuella övergrepp. Tillsammans med sin kollega Cassie Maddox dras Ryan in i en mardrömslik utredning där inget är vad det tycks vara. För att få fortsätta undersökningen måste Ryan hemlighålla sin inblandning i det gamla fallet och förmår Carrie att bistå honom. De har arbetat tillsammans sedan de båda började på roteln och är bästa vänner, och tillsammans går de in i fallet fullständigt. Deras förhållande tar en plötslig vändning då de råkar tillbringa en natt tillsammans och efter det börjar vänskapsförhållandet sakta vittra sönder, på grund av missförstånd och rädslor. Fallet blir alltmer tärande och de dras in en katt- och råttalek med högre och högre insatser. Under tiden börjar minnesbilderna om vad som hände den där sommaren för tjugo år sedan komma tillbaka, bit för bit.

Tana Frenchs lovordade debut Till skogs har en svärta och ett solkigt vemod som påminner om Dennis Lehane. Karaktärerna känns märkligt levande, både i sina polisroller och som delar av den relationshistoria som berättas parallellt med mordutredningen.

?Jag fångades helt av hur French skapat sina karaktärer som är komplicerade, inte helt fläckfria, intelligenta och roliga ? Det här är verkligen en fulländad debut.? PUBLIHERS WEEKLY

"En enastående debut och en serie att längta efter för alla som älskar polisromaner.? BOOKLIST
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tana French