Vågspel (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Marstrandserien (del 6)
Utgivningsdatum
2016-05-02
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100145101

Vågspel E-bok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2016-05-02

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den 5 juni 1916 förliser det brittiska krigsfartyget HMS Hampshire utanför Orkneyöarna. Med sig till havsbotten tar det 700 man inklusive krigsministern Lord Kitchener. Första världskriget pågår och enligt ryktet var fartyget på väg med dyrbar last till Ryssland när det gick på en tysk mina. Många är dykarna som med livet som insats försökt finna och bärga Hampshires mytomspunna skatt.

Nästan hundra år senare hittas en segelbåt drivande utanför samma kust. På däck finner man blod och andra spår efter slagsmål. Båten tillhör Bo Stenman, pensionerad dykare hemmahörande i Marstrand. När det står klart att det var Bo själv som seglat båten beger sig kriminalinspektör Karin Adler och hennes kollega Folke till Orkney för att bistå polisen i utredningen. En kropp hittas och ytterligare en båt, och i jakten efter svar på vad som hänt blir kopplingarna mellan den försvunne Bo och det för länge sedan förlista fartyget allt starkare. En dykexpedition vid vraket på sjuttiotalet höll på att sluta i katastrof och av någon anledning har Bo Stenman gjort sig ovän med många av sina tidigare dykarkollegor.Ann Rosmans sjätte bok med Karin Adler från Marstrand i huvudrollen utspelas på de gröna och vindpinade Orkneyöarna, en plats med levande folktro och djupa hemligheter. En plats för död och innerlig kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vågspel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd bok
  Lena Perenius, 13 januari 2021

  Vågspel är en väldigt bra bok med genuina person porträtt, miljöbeskrivningar som känns helt äkta och en fascinerande berättelse - och så är den spännande. Om man som jag dessutom älskar hav och öar blir det helt klart full poäng

 2. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 juli 2016

  Vågspel är den sjätte boken av Ann Rosman i serien om polisen Karin Adler och hennes kollegor i Marstrand. Jag har läst alla dom fem tidigare böckerna, och här är en länk till den senaste boken, Havskatten.

  Jag har tyckt om alla Ann Rosmans böcker, och jag tycker mycket om att hon väver in historiska händelser i en parallell handling med händelser i nutid.

  Den här boken utspelar sig i nutid, och på sjuttiotalet, och inte i Marstrand som i dom tidigare böckerna, utan på Ork... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ann Rosman