Bekännelsen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-08-19
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Ulf Gyllenhak
ISBN
9789100146412
Bekännelsen (e-bok)

Bekännelsen E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-08-19

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Travis Boyette begick ett horribelt brott. Efter att ha mördat en cheerleader i östra Texas grävde han ner hennes kropp så att den aldrig skulle hittas. Sedan följde han fascinerat hur polisen och åklagaren häktade och dömde en ung fotbollsstjärna till döden. Nio år senare har Donté Drumm fyra dagar kvar till sin avrättning. Travis lider av en dödlig hjärntumör och för första gången i sitt liv bestämmer han sig för att göra något etiskt rätt, nämligen erkänna sitt brott. Men hur kan en skyldig man övertyga advokater, domare och politiker att de är på väg att avrätta en oskyldig man?

Bekännelsen, med originaltiteln The Confession, gavs för första gången ut på svenska 2011.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bekännelsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rasande vidräkning med dödsstraffet
    Antares (Stockholm), 18 juli 2022

    Grisham kölhalar polisväsendet, domstolarna och rasismen i framför allt Texas och hyllar det personliga civilkuraget hos prästen och advokaten som bedriver kampen för rättvisa.
    Mycket intressant inblick i det inhumana dödsstraffsförfarandet i Texas, och väl värd att läsa p g a det. Som spänningsroman har den dock en del brister, lite för lång och någon thriller är det inte.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Grisham