Stenarna i själen : form och materia från antiken till idag (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (5.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-07-01
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100146535
Stenarna i själen : form och materia från antiken till idag (e-bok)

Stenarna i själen : form och materia från antiken till idag E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-07-01

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Form" och "materia" har under årtusenden varit föremål för de stora tänkarnas intensiva intresse. Platon och Aristoteles, Descartes och Hobbes, Kant och Hegel, Derrida och Deleuze är bara några namn i den långa raden. Orden i fråga har också en avgörande betydelse för vetenskapernas utveckling i snävare bemärkelse. Vad är fysikens och kemins historia utan materieteorierna? Och som "stoff" och "innehåll" spelar de en avgörande roll för förståelsen av konst, musik och litteratur. Föreställningarna kring form och materia har, kort sagt, något väsentligt att säga om människan och hennes sätt att göra sig hemmastadd i världen. Stenarna i själen är den första samlade framställningen på temat form och materia i modern tid. Men den vänder sig till alla och envar som har ett levande intresse inte bara för det förflutnas stora tankar utan också för den djupare bakgrunden till nutidens mest ingrodda tankevanor om vad som kan göras eller inte. Liksom tidigare I skuggan av framtiden och Ett oändligt äventyr är den ingenting mindre än ett humanistiskt storverk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stenarna i själen : form och materia från antiken till idag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Idéhistorisk odysse'
    Anders Hermander, 13 juni 2021

    Är fortfarande i de första kapitlen - antikens och medeltidens tänkande om form och materia. Författaren går ordentligt igenom olika perspektiv och tankegångar om form och materia. Intressant läsning och ännu intressantare lär det väl bli framöver i boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sven-Eric Liedman