Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
True crime Sverige
Utgivningsdatum
2015-07-01
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100146559

Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet E-bok

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2015-07-01

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den sanna historien bakom SVT-serien. Per-Åke Åkesson är nyutnämnd kriminalchef i ett svenskt polisdistrikt som inte drabbats av ett spaningsmord på tio år. Då försvinner en 17-årig flicka från en gård ute på landet. Åkesson och hans utredare dras in i en våg av mord som huvudsakligen drabbar kvinnor. Samtidigt, i granndistriktet, har polisen misslyckats med att lösa mordet på tioåriga Helén Nilsson i Hörby.

Jakten på en mördare är en reportagebok om en av Sveriges skickligaste mordspanare under en viktig epok i svensk polishistoria. Boken påminner om en deckare, men här skildras svenskt polisarbete så som det ser ut i verkligheten. Hur fungerar polisens tipshantering och samarbetet över myndighetsgränserna? Hur löser polisen spaningsmord? Och vad händer när medborgarna känner att polisen sviker? Via Per-Åke Åkesson, polisen som löste Helénfallet, får vi uppleva en verklig mördarjakt inifrån.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt intressant.
  BOF, 6 december 2018

  Intressant att följa spelet bakom kulisserna. Förutom polisens arbete på jakten efter gärningsmännen får man en intressant inblick hur polisens organisation fungerar eller inte fungerar. Revirpinkande, intriger, avundsjuka? Uppenbarligen har svensk polis haft stora organisatoriska problem. Kanske fortfarande har? Intressant och avslöjande.

 2. Utmärkt polisarbete!
  Bernt Karlsson, 15 september 2017

  Ett tag sen jag läste boken men minnesbilden är att när PÅ noterade att två (bröder?)/vittnen lämnat olika uppgifter som kan anses vara petitesser löses fallet. GW borde kommentera PG:s arbete.
  Försöker köpa boken men inte i e-bokutförande.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tobias Barkman