Mörkt vatten (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-09-01
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Kerstin Gustafsson
ISBN
9789100149819

Mörkt vatten E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-09-01

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Kommer jag att dö nu? - så här?"

Senatorn. Den unga kvinnan. Fjärde juli-firandet på ön. Bilfärden i skymningen. Olyckan. Drunkningsdöden. Låter det bekant? Tankarna dras, utan namns nämnande, osökt till Chappaquiddick år 1969. En djupt tragisk händelse i USA:s moderna historia.

Men i Joyce Carol Oates kortroman Mörkt vatten är handlingen förlagd till 1991 och den som kommer till tals är offret för skeendet. Flickan vars känslor, smärta och tankar ingen känner. Hon som när bilen bryter igenom skyddsräcket och störtar ner i det svarta vattnet är alltför chockad för att ens skrika. Lämnad ensam, fastklämd och flämtande efter luft. Alldeles för ung för att dö. Om sin farliga dragning till den framgångsrike äldre mannen som hon känt bara några timmar, om sårbarhet och drömmar, om sitt korta liv och svåra död berättar hon själv på ett gastkramande sätt medan vattnet fortsätter att strömma in.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mörkt vatten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande och tragisk
    Undis, 30 januari 2016

    Det hade varit intressant att veta vad senatorn i boken tänker, hur han kan rättfärdiga sin handling ,om än så bara för sig själv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Joyce Carol Oates