Millie Birds bok om döda saker (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-06-02
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Helena Hansson
Illustratör/Fotograf
Fredrik Tjernström
ISBN
9789100152437
Millie Birds bok om döda saker (e-bok)

Millie Birds bok om döda saker E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-06-02

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En hejdlös historia om en borttappad flicka, två vildsinta pensionärer och ett oförglömligt äventyr

Millie Bird är sju år gammal och har hunnit lista tjugosju föremål i sin Bok om döda saker när hennes pappa plötsligt blir nummer tjugoåtta. Vem ska nu svara på alla Millies frågor om världen? Och vem ska göra hennes mamma glad igen?

En dag blir Millie lämnad ensam kvar i köpcentret. Hennes mamma måste ha gått vilse på vägen tillbaka. Ingen lägger märke till den rödhåriga flickan med lika röda gummistövlar som sitter och väntar under stället med damunderkläder i kolossalformat. Inte förrän den åttiosexårige före detta maskinskrivaren Karl dyker upp. Karl hittar Millie. Och Millie och Karl hittar i sin tur Millies vresiga åttiotvååriga granne Agatha. Alla har de förlorat någon. Karl sörjer fortfarande sin älskade fru, och Agatha har inte lämnat huset sedan hon blev änka. Tillsammans ger de sig av på en halsbrytande resa genom Australien. De är på jakt efter Millies mamma. Och de är beredda att bryta mot alla regler.

Millie Birds bok om döda saker är en rörande, dråplig och charmig berättelse om sorg och vänskap, och om att det aldrig är för sent att njuta av livet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Millie Birds bok om döda saker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 17 juni 2015

  Det här är en härlig och lite annorlunda roman, från Australien.

  Man ska väl egentligen kanske inte jämföra böcker och författare. Men när jag läste den här boken så tänkte jag på böcker skrivna av Jonas Jonasson och Fredrik Backman. Det är samma hjärta och känsla i den här boken, tycker jag.

  Boken har en härlig humor i sig, men den är även gripande och rörande. Det är underbara karaktärer och härliga miljöer i boken.

  Mycket lättläst är den, och i min smak, kansk... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Brooke Davis

 • Lost &; Found

  Brooke Davis

  'If you liked Rachel Joyce's The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry, you'll like this' Metro 'Will generate the same feel-good word of mouth as last year's bestseller, The Rosie Project' Sydney Morning Herald Millie Bird is seven-years-old. On a sh...

 • Whether You Like It or Not

  Brooke Davis

  A collection of poetry, notes, and short stories exploring different formats such as flash fiction, creative non-fiction, and fiction.