Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
520
Utgivningsdatum
2017-06-02
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
213 x 155 x 42 mm
Vikt
1103 g
SAB
Lz Lindberg, Charles A.
ISBN
9789100153625
Historien om Charles A. Lindbergh : från Jesus till Judas (inbunden)

Historien om Charles A. Lindbergh : från Jesus till Judas

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-06-02
219
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När Charles Lindbergh landade i Paris på kvällen den 21 maj 1927 hade han varit ensam i luften i ett litet flygplan i mer än trettiotre timmar. Han hade färdats hela vägen över Atlanten genom mörker, regn och hårda vindar, och när han tog mark hade han ingen aning om att hans liv för alltid förändrats. Han hade utfört en historisk bragd och blev över en natt hela världens hjälte. Ingen före honom hade blivit så känd på så kort tid.    Det fanns vid tiden en närmast religiös övertygelse om att flyget nu skulle komma hela mänskligheten till godo och göra slut på krig och utrota fattigdom och sjukdomar. Charles Lindbergh steg ned från skyn som en Messias.   Men triumfen övergår i tragedi när hans ännu inte tvåårige son kidnappas och hittas död. Händelsen får enorm uppmärksamhet och beskrivs som århundradets brott. För att komma undan tar Charles Lindbergh sin familj till Europa där andra världskriget är i annalkande. Under besök i Tyskland imponeras han av vad han uppfattar som en samhällelig framtidsanda och vitalitet. Han har då redan tagit till sig tidens rasbiologiska teorier.   När kriget bryter ut återvänder han till Amerika. Trots att han skyr offentligheten utnyttjar han sitt kändisskap för att hindra USA från att gå in i kriget. Han utpekas som förrädare och beskylls för att gå nazisternas ärenden. Hjälten som hyllats som en modern Jesus var plötsligt en Judas.Historien om Charles A. Lindbergh är en rikt illustrerad biografi om den legendariske flygaren vars liv överträffar sagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Historien om Charles A. Lindbergh : från Jesus till Judas
 2. +
 3. Operatören : skotten som satte punkt för världens mest berömda terroristjak

De som köpt den här boken har ofta också köpt Operatören : skotten som satte punkt för världe... av Robert O'Neill (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Historien om Charles A. Lindbergh : från Jesus till Judas. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Unik personlighet
  bengt andersson, 23 mars 2018

  En mycket intressant biografi över Charles Lindbergh som de flesta endast känner som den världsberömde flygaren men som var så mycket mer. Läs och lär, beundra och bli förfärad.

  Bengt Andersson
  Partille

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Historien om Charles A. Lindbergh : från ...