Underkastelse (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2015-09-25
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Kristoffer Leandoer
Originaltitel
Soumission
Dimensioner
200 x 132 x 20 mm
Vikt
374 g
SAB
Hce
ISBN
9789100153854
Underkastelse (häftad)

Underkastelse

(35 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-09-25
239
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Underkastelse Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
2022 vinner Muslimska broderskapet det franska presidentvalet, i hård kamp med Nationella fronten. Det är utgångspunkten för Michel Houellebecqs omdiskuterade "Underkastelse", som handlar om litteraturläraren François och hans gradvisa anpassning till de politiska förändringarna. "Underkastelse" är en mångtydig idéroman, misantropisk och oväntad på Houellebecqs oefterhärmliga vis. "En författare på utmärkt gott humör" skrev DN om originalet, medan SvD kallade Houellebecq för "en osvikligt underhållande röst i vår samtid".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Underkastelse
 2. +
 3. Lanzarote

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lanzarote av Michel Houellebecq (häftad).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Underkastelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och insiktsfullt
  albert, 26 februari 2019

  Författaren kan islam och vet vad som väntar om islam lyckas ta över europeiska demokratier. En otäck framtidsskildring. Rekommenderas starkt.

 2. Ahh Houellebecq.
  Lars Blomqvist, 6 maj 2016

  Houellebecq är och förblir Houellebecq. Alltid läsvärd. Denna står sig i jämförelse med hans tidigare böcker. Inte hans bästa men mycket läsvärd.

 3. Mohammed Ben Abbes, Frankrikes president
  Bertil Arnold Tomelius, 1 februari 2016

  Michel Houellebecq senaste bok heter "Underkastelse" (på franska Soumission). Det är en titel som boken knappast lever upp till. Även om nu Islam betyder Underkastelse.
  Den mest omedelbara följden av valet av Mohammed Ben Abbes till president och starten av den nationella samlingsregeringen blev att brottsligheten sjönk i en kolossal omfattning. Arbetslösheten var på väg att bli obefintlig mest beroende på att kvinnorna lämnat arbetsmarknaden, vilket i sin tur berodde på den rejäla höjnin... Läs hela recensionen

 4. Mycket skrik för lite ull
  Jakob Widström, 24 oktober 2015

  Romanens styrka ligger i skildringen av huvudpersonens inre liv. De eviga funderingarna och praktiserandet av sexualitetens dunkla vrår och tvåsamhetens diktatur, är författarens paradgren. Den politiska inramningen, ett framtida muslimskt Frankrike, bidrar inte i den utsträckning som jag hade förväntat mig. Den politiska inramningen vållade ett våldsamt ståhej framförallt i Frankrike och MH fick resa till hemlig ort en period. Den politiska inramningen var mer lyckad som en studsmatta för f... Läs hela recensionen

 5. En satir över politiksa utvecklingen i Frankrike
  Jarla Banke, 19 oktober 2015

  År 2020 har det muslimska partiet Muslimska broderskapet segrat i folkomröstningen i det franska valet till regering. Hur kunde detta ske? Det talas om att människor blivit håglösa i brist på hållbara värderingar och många halsbrytande argument. Det som gör boken både underhållande och delvis tänkvärd är MH:s sanningssägande. Här finns inte plats för hyckleri. Han låter sina personer säga precis vad de tänker och hur vår opportunism styr vårt handlande.

  Som bakgrund till händelseutve... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Michel Houellebecq