Pastor Viveka och tanterna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Pastor Viveka (del 1)
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2016-02-22
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
203 x 143 x 20 mm
Vikt
404 g
SAB
Hc
ISBN
9789100153892

Pastor Viveka och tanterna

(27 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-02-22
180 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mysig spänning i prunkande idyll

Viveka är en ganska vanlig frikyrkopastor runt femtio som börjar tröttna på att alltid finnas till för alla andra. Hemma har hon fyra barn och en tankspridd man och på jobbet de bitska, bakande tanterna. När en av kvinnorna i kaffekommittén hittas död börjar pastorn nysta i fallet. Kan en mördare gömma sig i idyllen? Är bokhandlaren Abbe att lita på? Vad har den lokale mäklaren i görningen? Och vilka ligger bakom den mystiska Stormhattarnas förening?

Pastor Viveka och tanterna är en lättsam och underhållande mysdeckare bland barnfamiljer och åldrande husägare i Stockholmsförorten Gamla Enskede. En berättelse som bjuder på trivsam spänning och existentiella frågor och en övertygelse om att man aldrig ska tro sig veta något bestämt om andra människors inre. Särskilt inte om gamla tanter.

"... en lustfylld och mysig deckare, som också innehåller många tänkvärda existentiella exkurser. Här finns både lättsam yta och utmanande djup. Klurigare än vad man först tror och en härlig upprättelse för de små sammanhangen, vardagliga samtalen och nära relationerna." Östgöta Correspondenten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Pastor Viveka och tanterna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Likt och olikt
  Anni, 13 februari 2017

  I likhet med de flesta andra svenska deckare så har tyvärr även denna en egocentrisk kvinnlig huvudperson som prioriterar allt annat än modersrollen, men där tar likheterna slut. För Annette Haaland tillför en ny vinkling med den frireligiösa inramningen och relationerna inom församlingen och utanför densamma. Lättläst och lättillgänglig.

 2. Kul och läsvärd
  Elisabeth Grerot, 15 juli 2016

  Kul historia om en trött frikyrkopastor. Boken är inte en klassisk deckare utan en korsning mellan deckare och mysroman. Jag njöt. Mycket läsvärd!

 3. Inte ens tantsnusk
  Gerd von Dahn, 21 april 2016

  Såg fram emot en lättsam och trevlig bok efter De Sista Vittnena och Zinkpojkar. Men hu vad jag bedrog mig. Något "töntigare" kan väl inte skrivas. Ett under att förlaget har kunnat ge ut den. Dåligt språk, nästan bara korta huvudsatser, inte en karaktär som fängslade, urlöjlig deckarhistoria etc etc.

 4. Urtråkig
  Åsa Elisabeth Alm, 2 april 2016

  Fruktansvärt tråkig och dåligt skriven bok. Levde på hoppet att den skulle bli bättre men dålig från första till sista sidan.

 5. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 11 mars 2016

  Den här boken var en glad överraskning av en debuterande författare. Lättsam och underhållande mysdeckare, står det i förlagets presentation om boken, och det stämmer verkligen.

  Boken är mycket välskriven, och den är enkel, lättsam, lättläst och snabbläst. Men den har ändå mycket djup och känsla i sig. Själva deckarbiten är väl kanske inte så speciell. Men däremot beskrivningen av alla relationer, som jag tyckte var väldigt bra, och berättelserna om människornas liv.

  Ett b... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Pastor Viveka och tanterna