Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2016-08-19
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Sandström, John (form)
Dimensioner
245 x 175 x 30 mm
Vikt
956 g
SAB
Kc.411
ISBN
9789100154950

De vilda Vasarna : en våldsam historia

(51 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-08-19
259
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När Gustav Eriksson valdes till riksföreståndare 1521 var han ensam och utblottad - hans släktingar hade avrättats i Stockholms blodbad och deras tillgångar hade tagits i beslag. Men han kom från en släkt som var van att ha inflytande och han tog sig till tronen med hjälp av lögn och bedrägeri, girighet och stor brutalitet. Han lyckades skapa ett kungarike som blev grunden till det moderna Sverige. Kärven på hans vapensköld gav honom tillnamnet Vasa. Efter honom har nio regenter i Sverige och Polen haft en sådan vase i sitt vapen.

Historien om de vilda Vasarna är berättelsen om starka personligheter, kloka kvinnor, kärlek, sorgliga öden men nästan hela tiden stor dramatik. Genom generationerna går en sträng av sinnessjukdom, som ibland exploderar i våld, ibland skapar konst, stundom, leder till totalt själsligt mörker.

Herman Lindqvist berättar om familjen Vasas kamp om makten så att det är oavbrutet spännande att läsa. Hans bok är den mest kompletta krönikan över släkten Vasa som utgivits i Sverige och den innehåller mer om den polska grenen av Vasa än någon svensk bok hittills.

I dag är alla Europas kungahus släkt med Gustav Vasa, även drottning Elizabeth av England och prins Oscar Carl Olof av Sverige. I Sverige kan tiotusentals svenskar räkna släktskap med Vasa-ätten.

De vilda Vasarna är Herman Lindqvists sextionde bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De vilda Vasarna : en våldsam historia
 2. +
 3. Oscar II : den konungsligaste av alla kungar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oscar II : den konungsligaste av alla kungar av Herman Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av De vilda Vasarna : en våldsam historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. oläst
  wgusa, 28 mars 2023

  Boken ska bli en present, har inte själv läst den men den andra av samma författare Sverige-Polen har jag läst. Mycket spännande, intressant men samtidigt lättläst

 2. Intressant att ta del av svenskt envälde
  Sture Alfredsson, 19 januari 2021

  Lämplig fortsättning, för en historieintresserad, efter TV:s program om Stockholms blodbad. Jag har ännu inte hunnit läsa denna bok färdigt men jag känner historiens vingslag från första sidan av boken!

 3. Upplysande om Sveriges tillblivelse
  Dan Banica, 2 april 2018

  Spännande och faktaspäckad bok om Sveriges tillblivelse! H Lindqvist har gjort en gedigen research. De vackra illustrationerna förhöjer en hel del inlevelsen. Bra jobbat!

 4. Kanon bok för den historie intresserade.
  Janek Liliowagóra, 10 februari 2018

  Herman gör som vanligt en djup forskning innan han skriver denna bok, fullspäckad av mycket intressanta historiska detaljer, på ett lättläst sätt som håller en amatörhistoriker nyfiken boken igenom. Speciellt om man har anknytning till Polen. Där Vasaätten levde längre än i Sverige. Jag tror att han överträffas sig själv, Herman, i denna bok eller så är det så att jag är så intresserad.

 5. Intressant
  Birgitta Gunolf, 13 september 2016

  Lättläst historiebeskrivning i populärversion. Det är spännande att följa släkten Vasa som är så mytomspunna och finns i allas medvetande som någon fadersfigur vilket troligen inte är sant.

 6. kanon bok,

  kanon bok. men har ej läst den ännu dock. fina bilder, fin pärm. men en del saker fattas, inga ättlingar till eriks oäkta barn.

Visa alla 6 recensioner